Τα… παρασκήνια της μεγάλης νίκης της Κηφισιάς
Αθλητισμός

Τα… παρασκήνια της μεγάλης νίκης της Κηφισιάς

Η ΑΕΝΚ… ανοίγει τα αποδυτήρια και δίνει μία άλλη αίσθηση του αγώνα και της μεγάλης νίκης επί του Ολυμπιακού με 68-67 (Η Ν. Κηφισιά «προσγείωσε ανώμαλα» τον Ολυμπιακό στο «Ζηρίνειο»).

Απολαύστε μερικά από τα όσα συνέβησαν στο backstage, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο πίνακας της νίκηςΟ πίνακας της νίκης: Οι εκπρόσωποι του Τύπου που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου Παπαθεοδώρου-Τόμιτς βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη. Είδαν κατάφατσα το «σύστημα της νίκης» που είχε ξεχαστεί εκεί πριν τον αγώνα. Στον προπονητικό πίνακα που σχεδίασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του Γιώργος Λιμνιάτης και Μιχάλης Καλαβρός  φαίνονταν τα «πρέπει» και τα «μη» για την αντιμετώπιση μιας σπουδαίας ομάδας και ατομικά μεγάλων αθλητών.

Το κρύο αίμα του Μιχάλη: Με το σκορ 66-64 και οκτώ δευτερόλεπτα να απομένουν ο Μιχάλης Κακιούζης οδηγείται στις βολές. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δίνει εντολή για φάουλ «αν χάσει μια βολή». Ο αρχηγός της ΑΕΝΚ, την ώρα που οι σφυγμοί χτυπάνε κόκκινο, αντιδρά με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και χιούμορ προς τον πάγκο: «Δεν θα χρειαστεί φάουλ, μέσα θα πάνε και οι δύο». Το ΄πε και το ΄κανε!

Το στοίχημα του Τσαλδάρη: Για άλλους ήταν θαύμα. Για τους «μπαρουτοκαπνισμένους» όμως, η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν απλώς ένα σπουδαίο κερδισμένο στοίχημα. Τώρα πια ο Δημήτρης Τσαλδάρης έχει μια… οφειλή προς τους συμπαίκτες του γιατί πριν το ματς είχε τάξει νυχτερινό κέρασμα σε περίπτωση νίκης. Κι αυτό ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια όλη την εβδομάδα. Ο στόχος ήταν η νίκη, έστω κι αν άπαντες αναγνώριζαν ότι η ΑΕΝΚ ξεκινούσε από τη θέση του αουτσάιντερ.

Πανηγυρισμοί με… όριο: Αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, τότε αυτή ήταν δίχως άλλο η σπουδαιότερη νίκη στην ιστορία της ΑΕΝΚ. Μετά τους άκρατους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν την αναμέτρηση, έπεσε και η ιδέα για μια ομαδική έξοδο, δεδομένου μάλιστα και του ρεπό που δόθηκε σήμερα στους αθλητές. Η σκέψη απορρίφθηκε από τον πρόεδρο Βαγενά, τον αντιπρόεδρο Ντιγριντάκη και τον κόουτς Παπαθεοδώρου, με το σκεπτικό ότι «αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα μπουζούκια μπορούν να περιμένουν για κάποια νέα επιτυχία». Ήταν απλώς η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη!

«Είναι τρελός ο πρόεδρος»: Μετά το τέλος του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη, ο πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς συνεχάρη τους αθλητές στα αποδυτήρια και έταξε πριμ «αν νικήσετε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος». Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι, δεν λέει ο θυμόσοφος λαός μας; Ε, λοιπόν, όταν ο πρόεδρος μπήκε στα αποδυτήρια μετά τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού το σύνθημα “είναι τρελός ο πρόεδρος”… έδωσε και πήρε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet