Τμήμα ξιφασκίας στον Δήμο Κηφισιάς
Αθλητισμός

Τμήμα ξιφασκίας στον Δήμο Κηφισιάς

Την έναρξη τμήματος ξιφασκίας ανακοινώνει ο Δήμος Κηφισιάς και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου «Δημήτριος Βικέλας».

Στην ανακοίνωσή του προσκαλεί όλους να γνωρίσουν το άθλημα που «αποκτά φανατικούς θαυμαστές παντού ανά τον κόσμο! Το άθλημα που βελτιώνει με πλήρη αρμονία, το σύνολο των πνευματικών, σωματικών και τεχνικών ικανοτήτων!».

Η ξιφασκία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια πρωτότυπη μορφή άσκησης η οποία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκώντας τη γρήγορη σκέψη και τα αντανακλαστικά.

Επικεφαλής του τμήματος ξιφασκίας του Δήμου είναι ο Κηφισιώτης Στέργιος Τερζούδης, καθηγητής φυσικής αγωγής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης ξιφασκίας στο ξίφος μονομαχίας, με δεκάδες συμμετοχές σε διεθνείς αγωνιστικές και προπονητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Τερζούδης είναι προπονητής και τεχνικός σύμβουλος σε αθλητικά σωματεία ξιφασκίας και μεγάλος αριθμός αθλητών του στελεχώνει, εδώ και χρόνια, τις εθνικές ομάδες.

Όραμα και στόχος του είναι, όπως αναφέρεται, «να γνωρίσει στους νέους του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το ιδιαίτερο και πρωτότυπο άθλημα τις ξιφασκίας, και να βάλει τις βάσεις, ώστε να αναδειχτεί από τον Δήμο Κηφισιάς, μέσα από τα προγράμματα του, η νέα γενιά αθλητών και πρωταθλητών…».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στους αριθμούς τηλεφώνου 210 8012549, 213 2007205 και 213 2007208.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet