«Παιδί» του ΖΑΟΝ η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου
Αθλητισμός

«Παιδί» του ΖΑΟΝ η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγωδούς, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες.

Η νέα υπουργός, πλην όλων των άλλων, είναι και «παιδί» του ΖΑΟΝ, αφού – όπως αναφέρει ο σύλλογος της Κηφισιάς- υπήρξε αθλήτρια της ομάδας Βόλεϊ και μάλιστα την περίορο των πέντε πρωταθλημάτων!

Ειδικότερα, στον λογαριασμό του στο facebook, το σωματείο αναφέρει:

Συγχαρητήρια “στη δική” μας Λυδία!!!
Η κ. Υπουργός υπήρξε αθλήτρια του ΖΑΟΝ Κηφισιάς στην ομάδα Βόλεϊ των 5 πρωταθλημάτων!!!
Ο σύλλογος την τίμησε με πλακέτα στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΖΑΟΝ τον Ιανουάριο του 2016.
Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Ποια είναι η Λυδία Κονιόρδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» (1977), ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).

Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή. Πήρε μέρος ως Κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις «Ευμενίδες» και την Κλυταιμνήστρα στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου.

Το 1996 σκηνοθέτησε την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή για το Εθνικό Θέατρο, κρατώντας και τον ομώνυμο ρόλο. Το 1998 έπαιξε στη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το 2000 στη «Γέρμα» του Λόρκα και το 2001 στην «Ορέστεια».

Από το 1993 έως το 1996 ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Έχει διδάξει υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαιωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά τη «Μήδεια» του Ευριπίδη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το καλοκαίρι του 2009 στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενσαρκώνει τον διπλό ρόλο Ηλέκτρας – Κλυταιμνήστρας στις «Χοηφόρες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με συμπρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά στον ρόλο του Ορέστη.

Το 2003 πήρε το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου για το έργο «Ίωνας» του Ευριπίδη που παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet