Έπιασε «κορυφή» ο ΑΟΠ Κηφισιάς
Αθλητισμός

Έπιασε «κορυφή» ο ΑΟΠ Κηφισιάς

Ούτε ο Φοίνικας Σύρου μπόρεσε να ανακόψει τον ΑΟΠ Κηφισιάς ο οποίος με την 7η συνεχόμενη νίκη του σκαρφάλωσε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση στο Ζηρίνειο η ομάδα της Κηφισιάς νίκησε στο ντέρμπι κορυφής τον Φοίνικα με 3-1 σετ (25-23, 25-19, 22-25, 25-23).

Η εξέλιξη του ματς

1ο σετ
Η Κηφισιά χάρις στα σερβίς του Χριστοφιδέλη που δυσκόλεψαν την υποδοχή του Φοίνικα πήρε προβάδισμα 6-2, αναγκάζοντας τον Νίκολιτς να ζητήσει τάιμ-άουτ. Στην επιστροφή οι γηπεδούχοι είχαν δυο άουτ επιθέσεις με Ρουμελιωτάκη, Γιοβάνοβιτς και ο Φοίνικας πλησίασε στο σκορ (7-5). Στη συνέχει όμως με τους κεντρικούς της Μπίσετ, Παπαγγελόπουλο η Κηφισιά κέρδισε τρεις πόντους και η διαφορά εκτινάχθηκε 14-8 οπότε ο Νίκολιτς ζήτησε τάιμ-άουτ. Μετά το τεχνικό τάιμ άουτ (16-8) ο Φοίνικας με μπλοκ των Φέργκιουσον, Ματέο και άσους του Ντόκιτς έριξε τη διαφορά στο 17-16. Ο Ντόκιτς έκανε δυο λάθη κι έδωσε αέρα τριων πόντων στην Κηφισιά αλλά ήταν αυτός που ισοφάρισε 21-21. Ο Φοίνικας πέρασε μπροστά 21-22 αλλά ο Γιοβάνοβιτς πήρε το όπλο του στο τέλος και διαμόρφωσε το 25-23.

2ο σετ
Η γηπεδούχος με μπλοκ προηγήθηκε 4-1. Ο Φοίνικας όμως σιγά σιγά ροκάνισε τη διαφορά χάρις στο δικό του μπλοκ και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε την Κηφισιά μπροστά 8-7. Ο Πάρις πήρε πάνω του τους επόμενους πόντους ισοφαρίζοντας 9-9 αλλά δύο λάθη (Χαραλαμπίδη, Φέργκιουσον) έφεραν την Κηφισιά μπροστά 12-9. Με Παπαδόπουλο και Ντόκιτς η ομάδα της Σύρου μείωσε 12-11, αλλά τέσσερα συνεχόμενα χαμένα σερβίς την έφεραν πίσω με 17-14. Τα λάθη συνεχίστηκαν για τον Φοίνικα. Η Κηφισιά με τους Ρουμελιωτάκη, Γιοβάνοβιτς τέλειωσε εύκολα το σετ 25-19.

3ο σετ
Με τον Πάρις να ξεκινά στο σερβίς και βγάζοντας μερικές πολύ καλές άμυνες ο Φοίνικας προηγήθηκε 0-2. Ο Αρσενιάδης πήρε τάιμ άουτ μόλις διαμορφώθηκε το 1-4. Με άσο του Ντόκιτς έγινε το 3-7 και με άστοχο σερβίς του Μπίσετ το 4-8. Η Κηφισιά συνέχισε τα λάθη και στο 4-9 ο Αρσενιάδης ζήτησε πάλι τάιμ άουτ. Το χάντικαπ μεγάλωσε στη συνέχεια 6-12, 7-13 και πήρε το μεγαλύτερο μέγεθος του με άσο του Ντόκιτς (9-16). Με την είσοδο του Κόβαλτσουκ αντί του Ρουμελιωτάκη, η Κηφισιά σερβίς μείωσε αρχικά 15-18 και με μια άουτ επίθεση του Ντόκιτς σε 17-19. Όμως ο Κόβαλτσουκ αποδείχθηκε αχίλλειος πτέρνα στην υποδοχή και η ψαλίδα άνοιξε 17-22. Με την επιστροφή του Ρουμελιωτάκη η Κηφισιά μείωσε 22-24 αλλά ο Λάππας κάρφωσε για το 22-25.

4ο σετ
Με δυο πόντους του Γιοβάνοβιτς και δυο του Μπίσετ η Κηφισιά ξεκίνησε δυναμικά το σετ και προηγήθηκε 5-2. Ο Φοίνικας ισοφάρισε 6-6 όταν ο Ντόκιτς άρχισε να πυροβολεί από το σερβίς. Η Κηφισιά πέρασε 8-7 με ωραία επίθεση του Ρουμελιωτάκη. Όμως δυο λάθη (Γιοβάνοβιτς, Ρουμελιωτάκης) έφεραν τον Φοίνικα μπροστά 8-10 και ο Αρσενιάδης πήρε τάιμ άουτ. Το ματς πήγε πόντο πόντο στη συνέχεια και ο Φοίνικας έφτασε στο δεύτερο τάιμ άουτ με βραχεία κεφαλή στο σκορ 15-16. Ο Ρουμελιωτάκης με άσο έκανε το 20-18 και ο Νίκολιτς φώναξε τους παίκτες του στον πάγκο παίρνοντας τάιμ-άουτ. Ο Φοίνικας με φοβερές άμυνες ισοφάρισε 21-21. Όμως η Κηφισιά είχε απαντήσεις με τον Μπίσετ και τον Γιοβάνοβιτς στο τέλος (25-23).

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε για τη νίκη επί του Φοίνικα στη σελίδα της ομάδας στο facebook: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αξίζουν τον σεβασμό όλων για όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα. Έχουμε παίξει καλά. Μπορούμε όμως και καλύτερα. Για το παιχνίδι δεν θέλω να πω πολλά. Η άνοδος στην πρώτη θέση είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει. Από δω και πέρα το σημαντικό είναι να διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία. Ζητούμενο είναι να δείξουμε χαρακτήρα και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο».

Μετά το τέλος του αγώνα η φίλαθλος Κατερίνα Μπ. είχε έναν επιπλέον λόγο που έφυγε χαρούμενη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 από το «Ζηρίνειο». Είδε την ομάδα της να θριαμβεύει επί του Φοίνικα Σύρου και τον Νίκο Παπαγγελόπουλο να της χαρίζει τη φανέλα του. Η Κατερίνα που είναι φοιτήτρια Πληροφορικής στάθηκε η τυχερή της κλήρωσης που έκανε η διοίκηση του ΑΟΠ Κηφισιάς ανάμεσα στους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα. Το έπαθλο, που ήταν μια φανέλα του Παπαγγελόπουλου, παρέλαβε η Κατερίνα στο τέλος του αγώνα από τα χέρια του ίδιου του αθλητή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet