Μεγάλο “διπλό” στην Τρίπολη για την Κηφισιά
Αθλητισμός

Μεγάλο “διπλό” στην Τρίπολη για την Κηφισιά

Με 78-64 επικράτησε η Κηφισιά του Αρκαδικού στη χθεσινή (16/01) εκτός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα της Κηφισιάς, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, ξεκίνησε νικηφόρα τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, διαμορφώθηκε ως εξής:

Δυναμικά ξεκίνησε η Κηφισιά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρτησης με τους Στίγκερς και Ελ Αμίν να σημειώνουν τους πρώτους πόντους για την ομάδα μας (0-8). Στο 4’ ο Αρκαδικός με τον Μπράουν μείωσε σε 3-8, αλλά ο Στίγκερς απάντησε με τρίποντο, διαμορφώνοντας το σκορ σε 3-11. Στα μισά της περιόδου οι γηπεδούχοι “ψαλίδισαν” τη διαφορά (7-11), αλλά η Κηφισιά με τους Χογκ και Ελ Αμίν ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (7-16) στο 7’. Ο Χογκ με τρίποντο αύξησε κι άλλο τη διαφορά σε 9-23. Το δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα μας να προηγείται στο σκορ με 15 πόντους (9-24).

Με την ίδια ενέργεια συνέχισε η Κηφισιά και στη δεύτερη περίοδο αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά σε 11-30. Με τρίποντο του Λόουερι και καλή αμυντική λειτουργία οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 20 πόντους (16-36) στο 16’. Η Κηφισιά διατήρησε διψήφια διαφορά σε όλο το δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «Κηφισιώτες» να προηγούνται με 21 πόντους (27-48).

Συγκεντρωμένη μπήκε η Κηφισιά στο παρκέ μετά το ημίχρονο. Ο Γλυνιαδάκης με 4 συνεχόμενους πόντους διαμορφώνοντας το σκορ σε 35-54 στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου.Οι γηπεδούχοι όμως πέρασαν στην αντεπίθεση και μείωσαν σε 41-54 στο 27’ κι εν συνεχεία “ψαλίδισαν” κι άλλο τη διαφορά στους 10 πόντους (46-56). Η περίοδος έληξε με την Κηφισιά να είναι μπροστά στο σκορ με 9 πόντους (49-58).

Ο Κασελάκης ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (49-60) στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου κι εν συνεχεία οι Λόουερι και Στίγκερς άνοιξαν κι άλλο την ψαλίδα (49-65). Στο 34’ ο Αρκαδικός μείωσε σε 57-65, όμως, η Κηφισιά αντέδρασε άμεσα στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (63-78) στο 39’. Ο αγώνας τελείωσε 78-64 υπέρ της Κηφισιάς.

Για την Κηφισιά εκτός αποστολής έμεινε ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Τα δεκάλεπτα: 9-24, 27-48, 49-58, 64-78.

Διαιτητές: Σχινάς – Τσούνας – Καλδίρης

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καββαδάς27, Βαν Όστρουμ 4, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου 6, Στεφανίδης 9, Μπράουν 9, Νούτινεν 6, Καλλινικίδης 3, Τζουγκαράκης, Λι, Σταματόπουλος.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Lowery 18, Στίγκερς 12, Χατζηνικόλας, Γκίκας 3, Πόποβιτς, Σταμάτης, Κασελάκης 7, Χρυσικόπουλος 1,Χογκ 13, Σμιθ10, Ελ Αμίν 6, Γλυνιαδάκης 8.

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα

Συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα:

«Γνωρίζαμε τη σπουδαιότητα του ματς για τον Αρκαδικό, παίζοντας στο γήπεδό του και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που θέλαμε να ΄ματσάρουμε΄ για να έχουμε τύχη. Συζητήσαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για το κίνητρο που έπρεπε να έχουμε και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν 100% σε αυτό το κομμάτι. Χάρη στην ευστοχία μας στα σουτ τριών πόντων, χτίσαμε μια πολύ καλή διαφορά στο πρώτο μέρος.

Περιμέναμε την αντίδραση του Αρκαδικού, που ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο είχαμε τη διαφορά, επανήλθε γρήγορα η αποφασιστικότητά μας και επιβάλλαμε εκ νέου τον ρυθμό μας για να έχουμε μια σχετικά διαφορά ασφαλείας και μην επιτρέποντας στους Αρκάδες να πλησιάσουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Η συνέχεια για εμάς ελπίζω ότι θα είναι ακόμα καλύτερη. Θα συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια που κάνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε άλλες αναγκαστικές αλλαγές για να έχουμε ρυθμό και να ξέρουμε τι ζητάμε κάθε φορά στο γήπεδο.

Υπήρξε μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, μπασκετική και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που υπάρχει στην πόλη, μας βοήθησε να παίξουμε και εμείς ωραίο μπάσκετ. Δεν είναι εύκολη η Α1 και θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους του Αρκαδικού για την προσπάθεια. Χρειάζεται υπομονή και ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα γι΄ αυτούς και για τον Γιάννη Καστρίτη που κάνει εξαιρετική προσπάθεια».

Ο παίκτης της Κηφισιάς Ντάστιν Χογκ δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε καλά από νωρίς, μας μπήκαν τα σουτ, διατηρήσαμε το πλάνο μας και κρατηθήκαμε σε θέση οδηγού. Φτιάξαμε μια διαφορά από νωρίς, στο τρίτο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε να μπούμε με την ίδια ένταση, αλλά είναι καλή ομάδα ο Αρκαδικός και κατάφεραν να μας πλησιάσουν. Ωστόσο δεν αγχωθήκαμε, κρατήσαμε το προβάδισμα που είχαμε και χάρη στα σουτ και τη δημιουργία του Λόουρι, φτάσαμε σε αυτή τη σημαντική νίκη».

Ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, από την πλευρά του, σημείωσε:

«Να ευχαριστήσω τον κόουτς Παπαθεοδώρου για τα καλά λόγια του και θέλω να τους συγχαρώ για τη δίκαιη νίκη τους. Έχουν μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, που αποτυπώνεται στην ένταση με την οποία αμύνονται και εν συνεχεία επιβάλλονται και επιθετικά. Αυτό συνέβη και σήμερα. Θεωρητικά είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά αυτό δεν φάνηκε στην εκκίνηση του ματς.

Εμείς περισσότερο δεν καταφέραμε ΄να ματσάρουμε΄ την ενέργεια των αντιπάλων μας και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Χάσαμε το μυαλό μας στην άμυνα, δεχθήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και πήγαμε στο ημίχρονο με μια διαφορά δύσκολα διαχειρίσιμη. Προσπαθήσαμε να βρούμε τι φταίει, τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτό, προσπάθησαν να επανέλθουν, το κατάφεραν εν μέρει, φυσιολογικά, αλλά δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε απ’ το -20, διότι δεν έχουμε την ποιότητα γι’ αυτό.

Δεν είμαστε στη θέση που θα θέλαμε να είμαστε, ωστόσο συνεχίζουμε να δουλεύουμε, με εμπιστοσύνη στα παιδιά. Περιμένουμε τις προσθήκες που θα μας βοηθήσουν, δεν σκύβουμε το κεφάλι και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Να συγχαρώ ξανά τον κόουτς και να ευχηθώ να εκπληρώσουν τους στόχους του.

Έχουμε παιδιά με εξαιρετικά στοιχεία στη δημιουργία. Οι αριθμοί και οι ασίστ έχουν να κάνουν και με την τακτική του αντιπάλου. Δεν διαβάσαμε σωστά την άμυνα που έπαιζαν πάνω στον Καββαδά, ίσως θα έπρεπε να το είχαμε διαβάσει καλύτερα το ματς, αλλά δεν υπάρχει κανένα παράπονο απ’ τους παίκτες.

Σίγουρα θα γίνει μια μεταγραφή. Από ‘κει κι έπειτα και ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, χωρίς πανικό, θα αποφασίσουμε για τυχόν άλλες προσθήκες.

Έχει παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ομοιογένειά μας. Ως προς το πόσο γρήγορα βρισκόμαστε στο γήπεδο, η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε αυτή την ισορροπία. Όταν την είχαμε, ήταν η περίοδος που κάναμε τρεις νίκες. Θα αντικαταστήσουμε τα παιδιά όπως πρέπει και σύντομα η ομάδα θα επανέλθει στις νίκες. Έχουμε χάσει δύο ματς στις λεπτομέρειες, χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία, σωστή διαχείριση και όσο η ομάδα δουλεύει, θα πηγαίνει καλύτερα».

Ο παίκτης του Αρκαδικού Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε:

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Είμαστε μια νίκη κάτω απ΄ τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο και πολλά παιχνίδια στο γήπεδό μας για να αλλάξουμε την κατάσταση. Νίκησε δίκαια η Κηφισιά, ήταν κομβικό το κακό πρώτο δεκάλεπτο, όπου ήμασταν κακοί σε άμυνα και σε επίθεση. Δεν είχαμε το πάθος που χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε νίκες για να ξεφύγουμε απ’ το κακό σερί που τρέχουμε. Συγχαρητήρια στην Κηφισιά και συνεχίζουμε».

Πηγή: kifissiabc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet