Πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος η Κηφισιά
Αθλητισμός

Πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος η Κηφισιά

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η Κηφισιά μετά τη νίκη της με 3-0 σετ επί του Φοίνικα Σύρου. Το παιχνίδι στο Ζηρίνειο ήταν αμφίρροπο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και βρέθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με 7-8. Ο ΑΟΠ Κηφισιάς με πόντους των Γιοβάνοβιτς και Χριστοφιδέλη πέρασε μπροστά με 10-8. Οι παίκτες του Φοίνικα «απάντησαν» με τρεις συνεχόμενους πόντους ανακτώντας το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι, όμως στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πέρασαν μπροστά με 16-15.

Στη συνέχεια, πόντος του Λάππα και μπλοκ του Φοίνικα έδωσαν τον προβάδισμα στον Φοίνικα με 18-19. Σε εκείνο το σημείο ο Ρουμελιωτάκης με επίθεση και στη συνέχεια με άσσο έδωσε «αέρα» τριών πόντων στην Κηφισιά (22-19), ενώ στη συνέχεια ο Χριστοφιδέλης έκανε το 23-20. Ο Μπίσετ με επίθεση ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 25-20 για την Κηφισιά.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, κάνοντας αρκετά λάθη τόσο στα σερβίς όσο και στην επίθεση. Κηφισιά και Φοίνικας συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 24-24. Εκεί ο Γιοβάνοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 25-24 και στη συνέχεια ο Χριστοφιδέλης με ένα υψηλής τεχνικής χτύπημα έκανε το 26-24 για την  Κηφισιά.

Στο τρίτο σετ η Κηφισιά από νωρίς πήρε ένα μικρό προβάδισμα, με το 1ο τεχνικό τάιμ άουτ να τη βρίσκει μπροστά με 8-6. Ο Φοίνικας κατάφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι (15-15). Με δύο πόντους ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 22-20. Ο Φοίνικας έχοντας στο σερβίς τον Παπαδόπουλο πέρασε μπροστά με 22-23 και με πόντο του Λάππα 23-24. Η Κηφισιά ισοφάρισε 24-24 και προηγήθηκε 25-24 όταν ο Λάππας χρεώθηκε διπλή μπαλιά. Ο Γιοβάνοβιτς με άσσο έκανε το 26-24 διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-20, 27-25, 26-26.

ΑΟΠ Κηφισιάς (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Στεφάνου -λ / Κόντος, Κόβαλτσουκ.

Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης, Φέργκιουσον, Πάρις, Ντόκιτς, Λάππας, Κάλντγουελ, Ζήσης -λ / Ηλίας, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης.

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις:

Κώστας Αρσενιάδης«Ήταν ένα κουραστικό παιχνίδι που πήγαινε πόντο – πόντο. Κάναμε λάθη που συνήθως δεν κάνουμε. Στα κρίσιμα σημεία κάναμε λιγότερα λάθη από τον Φοίνικα και πήραμε την πρόκριση.

»Έχουμε μεγάλη πίεση αυτήν την περίοδο και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για όσα καταφέρνουν. Δεν πανηγυρίζουμε καθόλου. Έχουμε μπροστά μας ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα και στις δύο διοργανώσεις. 

»Ο αγώνας για ακόμα μια φορά στο Ζηρίνειο ήταν γιορτή και ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την παρουσία τους».

Ντούσκο Νίκολιτς: «Συγχαρητήρια στην Κηφισιά για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Είναι μία καλή ομάδα ειδικά στην υποδοχή και ήταν δύσκολο να τους τη χαλάσουμε με το σερβίς μας. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε λάθη σε κρίσιμα σημεία τα οποία μας στοίχησαν. Στο δεύτερο και στο τρίτο σετ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Δημήτρης Νικολάκης«Παρά το 3-0 το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμάς. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε καλά για αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν σοβαροί και καταφέραμε να προκριθούμε. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη τους. Θα θέλαμε στη συνέχεια ακόμα περισσότερο κόσμο δίπλα μας».

Ηλίας Λάππας«Η πρόκριση της Κηφισιάς είναι δίκαιη. Εμείς στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη που δεν επιτρέπεται να κάνουμε. Για εμάς τελείωσε το κύπελλο. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα και στο League Cup».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet