“Βυθίστηκε” στο “παγόβουνο” του Ολυμπιακού η Κηφισιά
Αθλητισμός

“Βυθίστηκε” στο “παγόβουνο” του Ολυμπιακού η Κηφισιά

Με κυριότερο “όπλο” του την απίστευτη άμυνα (στο τρίτο δεκάλεπτο δεν δέχθηκε ούτε έναν πόντο) ο Ολυμπιακός “καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες” την Κηφισιά με 97-59 για την 23η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός “έκτισε” νωρίς διαφορά με τον Βαγγέλη Μάντζαρη (13-5 στο 4΄). Ωστόσο, ο Λεωνίδας Κασελάκης με ένα επί μέρους 0-5 μείωσε (13-10 στο 5΄).

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι… στροφές και χάρη στον Βασίλη Σπανούλη, έφθασε τη διαφορά  στους 10 πόντους (26–16 στο 9΄). Η προσπάθεια του Χογκ να κεταβάσει τον δείκτη της διαφοράς απέδωσε εν μέρει και το στο πρώτο δεκάλεπτο το ταμπλό έγραφε 28-21.

Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε κεφάτη και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στέλοντας τη διαφορά στο 35-23 στο 12΄, για να τη μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο στο 15΄ (39-23). Για τους φιλοξενούμενος σε εκείνο το σημείο πήρε το παιχνίδι πάνω του ο Λίνος Χρυσικόπουλος, και η Κηφισιά μείωσε στους 10 πόντους (41-31 στο 16΄), αλλά οι γηπεδούχοι, με σουτ από την περιφέρεια, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά (50-38 σκορ ημιχρόνου).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν “καταστροφή” για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, που άφησε τον Ολυμπιακό να παίζει μόνος του. Το 21-0 είναι ενδεικτικό της εικόνας που επικράτησε και οδήγησε το σκορ στο 71-38.

Μετά από εκεί, το παιχνίδι πήρε… διαδικαστικό χαρακτήρα και το τελικό σκορ (97-59) μάλλον δεν αφήνει περιθώρια για οποιονδήποτε σχολιασμό…

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 4, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 20, Σπανούλης 13, Στρόμπερι 12, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 8, Ουόρικ 8, Χάκετ 12, Παπανικολάου 8.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Μάρσαλ 3, Στίγκερς 8, Χατζηνικόλας 3, Γκίκας, Πόποβιτς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 9, Χρυσικόπουλος 5, Χογκ 15, Σμιθ 10, Ελ Αμίν 2, Σπυριδωνίδης.

Δηλώσεις μετά τον αγώνα

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου,δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλή λειτουργία επιθετικά, αλλά δεν είχαμε απαντήσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα να δεχτούμε πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στην τρίτη περίοδο, εμείς είχαμε μεγάλη αστοχία, η διαφορά άνοιξε πολύ και το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να κλείσουμε το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούσαμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του.

Το Σάββατο έχουμε ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι στο γήπεδό μας και σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Στο πρωτάθλημα που συμμετέχουμε η διαφορά με αυτές τις ομάδες είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός ήταν 100% και έτοιμος για απόψε και γιατί η Ευρωλίγκα είναι σε κρίσιμη καμπή, αλλά και γιατί εμείς είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί, όπως στον πρώτο γύρο. Θεωρώ ότι θα μας πεισμώσει αυτό που έγινε και θα μας επηρεάσει θετικά η έκταση του σκορ».

Ο παίκτης της Κηφισιάς Ντάστιν Χογκ δήλωσε: «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε επιθετικά και καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί . Μπήκαμε στα αποδυτήρια έχοντας αυτοπεποίθηση, βρεθήκαμε στο -12, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε καλά, κατάφεραν να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά, δεν σκοράραμε καθόλου στην τρίτη περίοδο, οπότε μπήκαμε σε μια τρύπα και δεν καταφέραμε να βγούμε ποτέ από αυτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet