Ισοφάρισε τον ΑΟΠ Κηφισιάς ο Φοίνικας Σύρου
Αθλητισμός

Ισοφάρισε τον ΑΟΠ Κηφισιάς ο Φοίνικας Σύρου

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο «έσπασαν καρδιές» ο Φοίνικας Σύρου πέτυχε σημαντική νίκη με 2-3 σετ επί του ΑΟΠ Κηφισιάς. Η ομάδα της Σύρου ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πήρε το πλεονέκτημα έδρας. Πρωταγωνιστής για τον Φοίνικα ήταν ο Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος κέρδισε πολλές «μάχες» στο φιλέ. Η Κηφισιά αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη λόγω προβλήματος τραυματισμού. Επόμενο παιχνίδι τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 18:00, στη Σύρο.

Το παιχνίδι

Σετ: 25-18, 22-25, 17-25, 27-25, 7-15.

Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο σετ ο ΑΟΠ Κηφισιάς. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων αν και βρέθηκε πίσω στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8) στη συνέχεια επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της. Η αντεπίθεση ξεκίνησε με ένα σερί 3-0 για τους «Κηφισιώτες» οι οποίοι πέρασαν μπροστά με 10-8. Οι γηπεδούχοι με δύο άσσους από τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς  ξέφυγαν με πέντε πόντους (15-10). Στη συνέχεια η  διαφορά έφτασε και στο +7 (18-11) για την Κηφισιά. Με άσσο ο Μπίσετ έκανε το 21-13, ενώ λίγο αργότερα ο Φοίνικας Σύρου με  επίθεση του Λάππα μείωσε σε 21-17. Η  Κηφισιά κατέκτησε το 1ο σετ με 25-18.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά και στο δεύτερο σετ και με έξυπνο πόντο του αρχηγού Δημήτρη Νικολάκη προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5. Με επίθεση σε πρώτο χρόνο του Ανδρεάδη και άουτ επίθεση από τον Γιοβάνοβιτς ο Φοίνικας μείωσε σε 8-7. Με μπλοκ του Ντόκιτς και με επίθεση στο «6» από τον ίδιο παίκτη οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με 9-10.

Ο Φοίνικας με μπλοκ από τους Πάρις και Φέργκιουσον προηγήθηκε με 13-14, ενώ με μπλοκ του Πάρις πάνω στον Κόβαλτσουκ ο Φοίνικας βρέθηκε μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (14-16). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν «αέρα» τεσσάρων πόντων (16-20). Με επίθεση στη διαγώνιο ο Γιοβάνοβιτς μείωσε σε 18-21, ενώ στη συνέχεια ο Μπίσετ διαμόρφωσε το 21-23 «αναγκάζοντας» τον κόουτς Νίκολιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ηλίας Λάππας με εξαιρετική επίθεση απέναντι σε τριπλό μπλοκ έκανε το 24-21, ενώ η ομάδα της Σύρου κατέκτησε το σετ με 22-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς με «όπλο» το καλό μπλοκ πήρε από νωρίς τα «ηνία» καθώς προηγήθηκε με(8-12). Ο Φοίνικας Σύρου βρέθηκε στο +7 (12-19) με άσσο του Ανδρεάδη, ενώ λίγο αργότερα δύο συνεχόμενα μπλοκ του Φέργιουσον πάνω στους Γιοβάνοβιτς και Κόβαλτσουκ διαμόρφωσαν το 15-23 για την ομάδα της Σύρου. Ο Φοίνικας κατέκτησε το τρίτο σετ με 17-25.

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του τέταρτου σετ.  Οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγήθηκαν με 8-5. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με «νύχια και με δόντια» το προβάδισμα καθώς στα μισά του σετ το σκορ ήταν 13-12. Όμως ο Φοίνικας Σύρου πέρασε μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με μπλοκ του Παπαδόπουλου 15-16.

Με μπλοκ του Νίκου Παπαγγελόπουλου ο ΑΟΠ Κηφισιάς πήρε ξανά το  προβάδισμα 18-17, ενώ μπλοκ των Λάππα και Ανδρεάδη πάνω στον Γιοβάνοβιτς έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 19-20. Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης ισοφάρισε σε 21-21 ενώ ο Φέργκιουσον έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Φοίνικα 21-22. Εξαιρετικό μπλοκ του Μπίσετ πάνω στον Παπαδόπουλο διαμόρφωσε το 23-23 με τους φιλάθλους στο Ζηρίνειο να ξεσηκώνονται. Ο Ντόκιτς έφερε την ομάδα του σε ματς μπολ 23-24 αλλά ο Ζόραν Γιοβάνοβιτς έκανε το 24-24. Λάθος σερβίς του Νικολάκη έδωσε δεύτερη ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά και πάλι η ψυχωμένη Κηφισιά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το σετ με 27-25.

Στο τάι μπρέικ οι φιλοξενούμενοι με δυνατό μπλοκ πήραν το προβάδισμα με 1-5 ξεσηκώνοντας τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Ζηρίνειο. Ο Λάππας με επίθεση στην ευθεία και στη συνέχεια με μπλοκ πάνω στο Γιοβάνοβιτς έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στο Φοίνικα (3-8). Οι φιλοξενούμενοι με επίθεση του Ανδρεάδη και άσσο του Πάρις προηγήθηκαν 6-13. Ο Φοίνικας κέρδισε το σετ με 7-15 και πήρε τη νίκη με 2-3 σετ.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Κώστας Αρσενιάδης: Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για ακόμα μία φορά. Και αυτό το παιχνίδι ήταν θρίλερ και κρίθηκε στα πέντε σετ. Εμείς δεν αντέξαμε. Οι λύσεις που μπορεί να βρει μία ομάδα σε μία σειρά αγώνων είναι σημαντικές. Εμείς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια. Είναι κρίμα που πάλι σε μία σειρά τελικών δεν είμαστε πλήρεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Ντούσκο Νίκολιτς: Το παιχνίδι είχε αρκετές ομοιότητες με το προηγούμενο, αλλά με θετικό αποτέλεσμα για εμάς. Περίμενα μία μεγάλη «μάχη» όπως και έγινε. Η αρχή ήταν δύσκολη για εμάς καθώς βρεθήκαμε πίσω με 1-0 σετ, έχοντας προβλήματα στην υποδοχή μας. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψαν στο παιχνίδι, καθώς και για τον χαρακτήρα που βγάλαμε. Όλα είναι ακόμα ανοικτά στη σειρά.  Ακόμα θεωρώ ότι η Κηφισιά είναι το φαβορί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet