«Αμαζόνες»: Final 4 για Παγκορασίδες-3 και οκτάδα για Παγκορασίδες-1
Αθλητισμός

«Αμαζόνες»: Final 4 για Παγκορασίδες-3 και οκτάδα για Παγκορασίδες-1

Ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση των πρωταθλημάτων Παγκορασίδων-1 και Παγκορασίδων-3, με τις τελευταίες να κερδίζουν την πρόκρισή τους στο final 4 της κατηγορίας τους.

Οι Παγκορασίδες-3, με 2 νίκες και 3 ήττες, κατάφεραν να καταλάβουν την 4η θέση στη Β΄ Φάση και πλέον προσδοκούν ότι στο final 4, μπορούν να διεκδικήσουν το πρώτο τους μετάλλιο. «Στόχος που ναι μεν φαίνεται δύσκολος, αλλά αυτή η ομάδα φαίνεται ότι διαθέτει τον απαραίτητο αθλητικό εγωισμό να το πετύχει», όπως σχολιάζει το Σωματείο στην ιστοσελίδα του.

Η επιτυχία της ομάδας των Παγκ-3 έχει μεγάλη σημασία, αναφέρει το Σωματείο, καθώς επιτεύχθηκε:

  • Από τις ίδιες αθλήτριες που κέρδισαν την πρόκριση στην Β΄ Φάση, χωρίς να υποπέσουμε στο ολίσθημα ενίσχυσής της με Παγκ-2, που πιθανόν να έδινε μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα.
  • Ως συνέχεια της φετινής πορείας της Γυναικείας ομάδας, αλλά και της περσινής 3ης θέσης των Νεανίδων, αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία του Συλλόγου.
  • Από αθλήτριες γεννημένες κατά βάση το 2003, που αρκετές εξ αυτών έπιασαν μπάλα του βόλεϊ μόλις ένα χρόνο πριν.

Όσο για τις Παγκορασίδες-1, ο Σύλλογος σχολιάζει:

«Οι Παγκορασίδες-1 μπορεί να μην είχαν την αντίστοιχη επιτυχία, κατάφεραν όμως να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα, κερδίζοντας 3 αγώνες και χάνοντας ισάριθμους στη Β΄ Φάση, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα υπήρχαν οι δυνατότητες για κάτι καλύτερο, αλλά εκτιμούμε ότι οι αδυναμίες εντοπίσθηκαν και πρόθεση είναι να αντιμετωπισθούν άμεσα.

 Άλλωστε, με την εν γένει παρουσία τους, φάνηκε ότι υπάρχουν στοιχεία σε αθλήτριες που, με την απαραίτητη βελτίωση, η οποία θα έρθει από τη δουλειά στις προπονήσεις, θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια τη Γυναικεία ομάδα, συνεχίζοντας και επαυξάνοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.

Με στόχο, τη συνεχή πρόοδο των Ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων του βόλεϊ, η διοίκηση του Συλλόγου θα επιμείνει στην προσπάθειά της για βελτίωση των συνθηκών προπόνησης, επιδιώκοντας, πέρα της αύξησης των ωρών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αξιοποίηση των υφιστάμενων αλλά και νέων δυνατοτήτων εκμάθησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet