Αναβάθμιση για την υδροδότηση της Ν. Ερυθραίας
Ποιότητα Ζωής

Αναβάθμιση για την υδροδότηση της Ν. Ερυθραίας

Υπεγράφη την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της εταιρείας ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑTΕ – ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Ε. για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού για τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης της πόλης Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς». Το έργο, ύψους 1.114.175,82 ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Το έργο περιλαμβάνει 25 σημεία παρακολούθησης της πίεσης, της στάθμης, της παροχής αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού προς τους πολίτες. Ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο οι δεξαμενές, οι γεωτρήσεις και τα προωθητικά αντλιοστάσια του εξωτερικού υδραγωγείου, ενώ ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις εντός του πολεοδομικού ιστού για να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της επάρκειας, της πίεσης, της παροχής αλλά και της ποιότητας σε ολόκληρη την υδροδοτούμενη περιοχή.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, που θα διαρκέσει περίπου 15 μήνες, θα βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του δικτύου, θα ελαχιστοποιηθούν οι θραύσεις των αγωγών μέσω της εξελιγμένης διαχείρισης πίεσης που εφαρμόζεται, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι απώλειες νερού με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής και διανομής του. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης ολόκληρης της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος μέσω του δικτύου επικοινωνιών που θα εγκατασταθεί και θα προσδώσει άριστη λειτουργική δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτή.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο υποδομής που αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού, συμβάλlει καταλυτικά στην εξοικονόμηση του νερού, καθώς αντιμετωπίζει και τα προβλήματα διαρροών που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με την εγκατάστασή του αναβαθμίζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, μέσα από ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, αφού παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, διασφαλίζει τον απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας, μειώνει δραστικά τα λειτουργικά έξοδα και εξυπηρετεί τους καταναλωτές άµεσα και αποτελεσµατικά», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet