Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων με νέους φιλικούς προς ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων με νέους φιλικούς προς ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς

Η διεύθυνση Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Κηφισιάς παρέλαβε νέους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι αντικαταστούν σταδιακά παλαιούς κάδους σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη και είναι ειδικοί για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όλο το προηγούμενο διάστημα η υπηρεσία Καθαριότητας, με τον συντονισμό της αντιδημάρχου Ζέτης Κασιμάτη, είχε εντοπίσει τα σημεία στα οποία υπήρχαν φθαρμένοι κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Επιπλέον, το γραφείο Δημότη συγκέντρωσε τα σχετικά αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί από τους δημότες προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι στα σημεία που υπάρχει πραγματική ανάγκη, επισημαίνει η διοίκηση.

Με αφορμή την παραλαβή των νέων κάδων η κ. Κασιμάτη δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, έτσι ώστε να βελτιώσουμε το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους καφέ κάδους, που συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Γιώργος Σκορδίλης. Παρακαλώ τους δημότες να μεριμνούν ώστε να μεταφέρουν τα απορρίμματα στους αντίστοιχους κάδους».

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Κηφισιάς, αναφέρει ότι «η διεύθυνση Καθαριότητας έχει παραλάβει 1081 νέους κάδους εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων και απορριμμάτων για ανακύκλωση. Η χωρητικότητα (σε lt) των κάδων είναι 1.100 λίτρα. Σύμφωνα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ, ενώ μέσω ειδικού αυτοματισμού που ενεργοποιεί το σύστημα κατά τη χρήση εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας».

Η ανάπτυξη της συλλογής των βιοαποβλήτων, στον Δήμο Κηφισιάς θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Σκορδίλη. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν κάδο, ενημερωτικό φυλλάδιο και βιοδιασπώμενη σακούλα για τη συλλογή, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σταδιακά θα τοποθετηθούν 320 καφέ κάδοι με προτεραιότητα σε χώρους εστίασης και λαϊκών αγορών, αλλά και νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, υπογραμμίζει ο Δήμος σημειώνοντας ότι η πολιτική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς δράσεων και έργων προς την κατεύθυνση δημιουργίας δικτύου προσβασιμότητας ΑμεΑ.

Τέλος, η διοίκηση ενημερώνει ότι το σύστημα ασφάλισης κάδου/κάδων είναι φιλικό προς το προσωπικό αποκομιδής του Δήμου, ενώ η εξάρτηση του καπακιού στο σταθερό πλαίσιο του συστήματος και όχι στον κάδο, εξασφαλίζει την αποφυγή τυχόν ζημιάς τόσο στο καπάκι όσο και στα οχήματα περισυλλογής και πλύσης κάδων του Δήμου που μπορεί να προκληθεί από αμέλεια του χειριστή κατά την τοποθέτηση του κάδου στον ανυψωτικό μηχανισμό του φορτηγού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet