Δήμος Κηφισιάς: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Κηφισιάς: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας απευθύνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, Γεώργιος Κόμιανος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του σε θέματα προστασίας και ανάπτυξης του δασικού μας πλούτου.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε δεκάδες δράσεις Εθελοντικής και Μαθητικής Αναδάσωσης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το «Όλοι μαζί μπορούμε». Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να μυήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως τις νέες γενιές στη διαδικασία της συντήρησης των μικρών δέντρων εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα σε θέματα δασοπροστασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και εθελοντισμού.  Δενδροφυτεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο όρος Πεντελικό με τη στήριξη και καθοδήγηση γεωπόνων του Δήμου μας. Δεκάδες Χιλιάδες Πεύκα και Βελανιδιές μεταφυτεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα στις ήδη αναδασωμένες περιοχές συμμετέχει στις δράσεις του ΣΠΑΠ «Εθελοντικό Πότισμα» που πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ έχει πραγματοποιήσει με ευρεία συμμετοχή τις δράσεις «Περιβαλλοντικός περίπατος» και «Εθελοντικός καθαρισμός» στο Δάσος Φασίδερη, στον Κηφισό και στο κτήμα Συγγρού. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η προστασία και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των δασών μας. Κατά τον Εθελοντικό Καθαρισμό αφαιρέθηκαν ξερά χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου έχει οργανώσει με επιτυχία δύο εθελοντικές δενδροφυτεύσεις εντός του αστικού ιστού στα πλαίσια της δράσης «Ομορφαίνουμε τη γειτονιά μας» και «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα». Οι δράσεις έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο του 2017 στη θέση «Κοκκιναρά» –  Πολιτεία (Θανοπούλου και Χειμάρας) και τον Φεβρουάριο του 2018 στον χώρο πρασίνου επί των οδών Γούναρη, Θέτιδος και Πευκών, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να ευαισθητοποιεί και να μεταφέρει στους πολίτες την αγάπη για τα δάση μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet