Δεν παραχωρεί το δίκτυο ύδρευσης Ν. Ερυθραίας ο Δήμος Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Δεν παραχωρεί το δίκτυο ύδρευσης Ν. Ερυθραίας ο Δήμος Κηφισιάς

Διευκρινήσεις για το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας δίνει ο Δήμος Κηφισιάς τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να παραχωρήσει το δίκτυο αυτό στην ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας διευκρινίζει τα εξής ζητήματα:

Τόσο με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο όσο και με το νέο που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στα δημοτικά δίκτυα και την ΕΥΔΑΠ, η εταιρεία ύδρευσης είχε όπως και έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε περιοχές που βρίσκονται σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και στο σύνολο της χώρας.

Για να προχωρήσει όμως, σε μια τέτοια ενέργεια η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον από τον περιφερειακό Δήμο. Συγκεκριμένα, στον νόμο αναφέρεται «Με σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ ΕΥΔΑΠ και του ενδιαφερόμενου ΟΤΑ, που βρίσκεται εντός της περιοχής δραστηριότητας της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου,  δύναται να συμφωνηθεί η περιέλευση αδαπανώς του ήδη κατασκευασμένου δικτύου…». Ο Δήμος Κηφισιάς δεν εντάσσεται στην κατηγορία των «ενδιαφερόμενων ΟΤΑ» καθώς δεν επιθυμεί να παραχωρήσει το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας στην ΕΥΔΑΠ.

Να σημειώσουμε επίσης, πως το ήδη κατασκευασμένο δίκτυο της Νέας Ερυθραίας είναι σε καλή κατάσταση και μόνο ένα μικρό κομμάτι του χρειάζεται εκσυγχρονισμό, το οποίο και θα δρομολογηθεί. Επιπλέον, έχει γίνει συντήρηση στον ηλεκτρολογομηχανολογικό εξοπλισμό του τόσο στο αντλιοστάσιο όσο και στις γεωτρήσεις.

Το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας εκσυγχρονίζεται και για τον λόγο αυτό γίνονται εβδομαδιαίες μετρήσεις της ποιότητας του νερού, ενώ παράλληλα προτίθεται και να επεκταθεί υδροδοτώντας 300 οικογένειες που εξυπηρετούνται παράνομα από την εταιρεία «Καστρί Α.Ε.», καθώς η γεώτρησή της είναι σε ιδιωτικό χώρο που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είχε επισημάνει την εκκρεμότητα πριν από περίπου δύο χρόνια.

Επιπλέον να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν σημαντικές οφειλές του Δήμου Κηφισιάς προς την ΕΥΔΑΠ, για το δημοτικό δίκτυο της Νέας Ερυθραίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet