Δράση ενημέρωσης & εκπαίδευσης για την ανακύκλωση στον Δήμο Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Δράση ενημέρωσης & εκπαίδευσης για την ανακύκλωση στον Δήμο Κηφισιάς

Εκδήλωση ενημέρωσης – εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Στ. Βόλκος» του δημαρχείου της πόλης (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά).

Η δράση – σεμινάριο απευθύνεται στους εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς και των Δήμων Διονύσου, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Χαλανδρίου και αφορά σε θέματα ασφαλείας και γνώσης χειρισμού, συλλογής, μεταφοράς και αποθήκευσης των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) για την αποφυγή κάθε κινδύνου για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Ενότητα 1η

Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση για καλές – κακές πρακτικές διαχείρισης των ΑΗΗΕ (προδιαγραφές χώρου συλλογής, ταξινόμηση, αποθήκευση, φορτοεκφόρτωση και γενικότερα χειρισμός των συσκευών, μέσα ατομικής προστασίας κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής θα προβληθούν εκπαιδευτικά video, καθώς και αντίστοιχες παρουσιάσεις.

Ενότητα 2η

Θέμα: Παρουσίαση στο πεδίο (χώρος αποθήκευσης – container) βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης των ΑΗΗΕ μέσω παραδειγμάτων χειρισμού. Για τη διεξαγωγή της ενότητας αυτής θα τοποθετηθούν για την ημέρα αυτή κατάλληλα μέσα συλλογής της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εργασίες. Τα μέσα συλλογής θα μεταφερθούν στον χώρο με φορτηγό συνεργαζόμενου μεταφορέα της εταιρείας.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης σύντομα θα κυκλοφορήσει ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου με τίτλο «Κηφισιά Πράσινη Πόλη» το οποίο θα περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον ανακυκλώνοντας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet