Ενδιαφέρουσες ομιλίες στην ημερίδα για το ΣΒΑΚ Δήμου Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Ενδιαφέρουσες ομιλίες στην ημερίδα για το ΣΒΑΚ Δήμου Κηφισιάς

Η 1η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη, έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες. Με το ΣΒΑΚ επιδιώκεται, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημόσιου χώρου, μέσα από παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης των όρων και των υποδομών αστικής κινητικότητας, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχικότητας και της δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα των μεταφορών στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Δικτύου Φορέων ΣΒΑΚ Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα συμβάλει στον σχεδιασμό του οράματος και του τελικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Βασικό αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης, σε συνάρτηση με τις συνθήκες κινητικότητας.

Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, Ενέργειας και Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, Αλέξιου Μακρή, καθώς και με τοποθέτησή του επί των βασικών αξόνων του σχεδίου.

Στη συνέχεια ο καθηγητής ΕΜΠ Θάνος Βλαστός ανέλυσε τον σκοπό, τα οφέλη και τη λειτουργία του ΣΒΑΚ, ενώ ο υποψήφιος διδάκτορας ΕΜΠ Χρήστος Καρολεμέας εξήγησε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης του ΣΒΑΚ. Τέλος ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Μαυρογεώργης ανέπτυξε το σύστημα μεταφορών και ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Κηφισιάς.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, από πλευράς Δήμου, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αντωνιάδης, η δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ελένη Γιαννιτσοπούλου, ο δ/ντής του Τμήματος Μηχανογράφησης, Αλέξανδρος Σουλαχάκης, ως μέλος της ομάδας εργασίας του ΣΒΑΚ, η αναπλ. της προϊσταμένης του Τμήματος Ρύθμισης Κυκλοφοριακών Φόρτων, Φωτεινή Γαρουφαλίδου, συντονίστρια και επιβλέπουσα της μελέτης του ΣΒΑΚ, και η τοπογράφος μηχανικός του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως Γιασεμή Κεντούρη, ως μέλος της ομάδας εργασίας του ΣΒΑΚ. Από πλευράς της ομάδας μελέτης του ΣΒΑΚ, παρευρέθηκαν η πολιτικός μηχανικός Άννα Μαυρογεώργη και από πλευράς φορέων, ο εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ Κωνσταντίνος Βλασίδης, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Κηφισιάς Ευάγγελος Πατσιάς, υπαστυνόμος Α΄ και ο εκπρόσωπος του Δήμου Διονύσου, Γιάννης Φωτάκης, αντιδήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet