Μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς
Ποιότητα Ζωής

Μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς

«Αυτή η πόλη μας ανήκει και μας αφορά η καθαριότητά της» ήταν το μήνηυμα από τα «Πουλιά» του Τοπικού Τμήματος Κηφισιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, στέλνοντας το μήνυμα της καθαριότητας, της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

 Τα παιδιά χάρισαν χαμόγελα, αισιοδοξία και με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ενημέρωσαν κατοίκους και καταστηματάρχες για το πώς θα διατηρήσουν την πόλη μας καθαρή.

Η βασική παρατήρηση τους προς κάθε πολίτη:

  • Η σκοπιμότητα της ύπαρξης των μικρών κάδων απορριμμάτων, που είναι τοποθετημένοι ανά περίπου 25 μέτρα ο καθένας, σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι για να μπορεί κάποιος, να σβήσει και να πετάξει εκεί το τσιγάρο του, να πετάξει ένα μικρό χαρτάκι ή κάποιο περιτύλιγμα ή οποιαδήποτε μικρή συσκευασία.
  • Ο κοινός νους, επισήμαναν τα «Πουλιά» και όχι η νομοθεσία ορίζει ότι οι μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, που προκύπτουν στο τέλος της ημέρας από σπίτια, γραφεία και καταστήματα πρέπει να καταλήγουν σε μεγάλους κάδους, γιατί οι μικροί γεμίζουν και τα μικρά απορρίμματα καταλήγουν τελικά στο πεζοδρόμιο.

«Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη δε σταματάει ποτέ. Τα παιδιά με ευαισθησία και αγάπη έδωσαν συμβουλές για το πώς θα διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Αυτές οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης θα συνεχιστούν από την υπηρεσία Καθαριότητας. Μπράβο παιδιά. Συγχαρητήρια!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πολιτικής Προστασίας Ανέστης Νικολέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet