38 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

38 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής και ευαισθησίας, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστή συλλογή διαφόρων υλικών, σε συνεργασία με αντίστοιχους αδειοδοτημένους φορείς εναλλακτικής διαχείρισης.

Για την προώθηση της ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών στον Δήμο Κηφισιάς, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ), παρουσία και του εντεταλμένου Περιβάλλοντος Ανακύκλωσης δημοτικού συμβούλου Γεωργίου Σκορδίλη υλοποίησε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 δράση στις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για την ανακύκλωση γυαλιού στον μπλε κώδωνα.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει προχωρήσει από το 2014 στην εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών προς ανακύκλωση, μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής τύπου κώδωνα.

Οι 38 μπλε κώδωνες έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κηφισιάς ώστε να εξυπηρετούν δημότες και κυρίως επαγγελματίες δραστηριοτήτων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα. Τα σημεία συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών είναι διαθέσιμα στο site www.herrcoglass.gr.

Το πρόγραμμα γυαλιού είναι συμπληρωματικό του μπλε κάδου και τα  δρομολόγια συλλογής γυαλιού στον Δήμο Κηφισιάς πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με το πρόγραμμα γυαλιού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη γραμμή εξυπηρέτησης 80 1111 9999 από σταθερό τηλέφωνο.

Σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Κηφισιάς
Χάρτης σημείων όπου έχουν τοποθετηθεί κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού
στον Δήμο Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet