Με… μπροστάρηδες τα παιδιά γιορτάζει η Κηφισιά την Ημέρα Περιβάλλοντος
Ποιότητα Ζωής

Με… μπροστάρηδες τα παιδιά γιορτάζει η Κηφισιά την Ημέρα Περιβάλλοντος

Στον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6) συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς, με δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού, σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, «η κατάσταση του Περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε αποτελεί μια από τις βασικές παραμέτρους για την διατήρηση της ποιότητας ζωής στους χώρους που διαμένουμε και αποτελεί βασικό πυλώνα για τις δραστηριότητες της δημοτικής Αρχής. Κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα 5/6 ως η Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον μας από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και να αναλάβουμε όλοι δράση για να το προστατεύσουμε και να το κάνουμε καλύτερο».

Δράσεις για το Περιβάλλον στην Κηφισιά

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κηφισιάς δίνει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση και στη διατήρηση φυσικών πόρων για να γιορτάσει την Ημέρα Περιβάλλοντος, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα παιδιά, «που μέσω του παραδείγματός τους μπορούν να παρακινήσουν τον περίγυρο τους για να μειώσουν τη ρύπανση από στερεά απόβλητα, να ανακυκλώσουν και να γνωρίσουν φυσικά οικοσυστήματα παραμελημένα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μέσα από τις παρακάτω δράσεις ο Δήμος θα συνεισφέρει από την πλευρά του για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και να το αναβαθμίσει και συγκεκριμένα:

  • Με το σύνθημα «Γιορτάζουμε τη ΓΗ !!! -Μια ζωγραφιά ένα μήνυμα…» τα παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με τα πλακάτ που κατασκεύασαν.
  • Την Κυριακή 5/6 καθαρίζουμε και γνωρίζουμε από κοντά τον Κηφισό, με κατοίκους και φορείς. Σημείο συνάντησης οδός Ποταμού (στάση Αιγίου), Αδάμες Κηφισιάς και ώρα 10:30 το πρωί.
  • Τη Δευτέρα 6/6 πεζοδρομούμε από 10:00 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι το κέντρο της Κηφισιάς και γιορτάζουμε μαζί με τα σχολεία στο «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης», μαθαίνουμε πώς ανακυκλώνουμε, παίζοντας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
  • Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή παρακολουθούμε Σεμινάρια Πρόληψης Αποβλήτων με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στην αίθουσα Στ. Βόλκος (12:00 – 15:00).
  • Μαζεύουμε καπάκια σε σημεία του Δήμου μας (Δημοτικά Κτήρια) για κοινωνικό σκοπό, ανακυκλώνοντας.

Οι παραπάνω δράσεις γίνονται με επιμέλεια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς.

«Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα Περιβάλλοντος και να δώσουμε το μήνυμα του Δήμου Κηφισιάς – Πράσινος Δήμος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet