Δράση διασύνδεσης ανέργων με την τοπική αγορά εργασίας πραγματοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δράση διασύνδεσης ανέργων με την τοπική αγορά εργασίας πραγματοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς στους ανέργους με σκοπό την εργασιακή τους αποκατάσταση και με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γ. Θωμάκου, και του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων, Γ. Παντελεάκη, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο μία σημαντική δράση με σκοπό τη διασύνδεση με την τοπική αγορά εργασίας.

Οι κεντρικοί άξονες της δράσης είναι:

  1. Συνεργασία με επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο Κηφισιάς με σκοπό την απασχολησιμότητα των ανέργων.
  2. Ενημέρωση των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή.
  3. Προετοιμασία των ανέργων ως προς την υποψηφιότητά τους για τη διαθέσιμη θέση εργασίας.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις αφ’ ενός να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δράσεις σε θέματα απασχολησιμότητας ανέργων της περιοχής και αφ’ ετέρου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τα εξής:

  1. Καταγραφή επιχειρήσεων που εδρεύουν στον Δήμο Κηφισιάς και επιλογή κάποιων με σκοπό τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα συνεργασίας.
  2. Κατηγοριοποίηση των ωφελούμενων ανέργων, σύμφωνα με την ηλικία, εκπαιδευτικό υπόβαθρο, επαγγελματική εμπειρία και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
  3. Επιλογή επιχειρήσεων για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συμμετέχουν ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις των σουπερμάρκετ της περιοχής καθώς επίσης και εκπρόσωποι του κλάδου αγοράς προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
  4. Έχουν προκύψει κάποιες διαθέσιμες θέσεις εργασίας κυρίως στα σουπερμάρκετ, έχουν κοινοποιηθεί βιογραφικά ανέργων στις επιχειρήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συνεντεύξεις.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Δήμου Κηφισιάς για την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, οι οποίες υποστηρίζονται έμπρακτα από το Τμήμα Κοινωνικού Σχεδιασμού με επικεφαλής την κ. Παπαδάτου, και από το Τμήμα Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού με επικεφαλής τον διευθυντή Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής, κ. Σουλαχάκη.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet