Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση λήξης του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση λήξης του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 με τη συμμετοχή 50 ομάδων (startup και υφιστάμενων επιχειρήσεων) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Prisma Consulting, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες και οι ομιλητές συνδέθηκαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και η εκδήλωση προβλήθηκε μέσω του Facebook Live του Δήμου Κηφισιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι τρεις ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν και έφτασαν στον τελικό, παρουσίασαν τις ιδέες τους και βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα από την τράπεζα Eurobank, η οποία συνεχίζει για τρίτη χρονιά να είναι χορηγός των βραβείων.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στη διαχρονική συνέπεια με την οποία ο Δήμος υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, με πλήθος δράσεων και στις ευκαιρίες που δίνει σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν, έχοντας λάβει τα απαραίτητα εφόδια, μέσω των πρωτοβουλιών του Δήμου.

Η απερχόμενη αρμόδια αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Νίνα Βλάχου, αναφέρθηκε «στην επιτυχία του προγράμματος, όπου φέτος προσέλκυσε τις περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής και κατάφερε να κρατήσει τους συμμετέχοντες ενεργούς, παρόλες τις αντιξοότητες που προκλήθηκαν εν μέσω της πανδημίας της Covid-19».

Από την πλευρά του, ο νέος αντιδήμαρχος κ. Παντελεάκης έδωσε συγχαρητήρια στους  συμμετέχοντες και τους διακριθέντες.

Συνεχίζοντας, ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει ότι κατά την υλοποίηση του προγράμματος οι startups που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού εκπαιδεύτηκαν με σκοπό να τεκμηριώσουν την επιχειρηματική τους ιδέα την οποία παρουσίασαν, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης κατά την τελική διαγωνιστική διαδικασία από την οποία και προέκυψαν οι τρεις νικητές του τρίτου κύκλου του προγράμματος.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

1ο βραβείο – Tinnitaid 

Η Tinnitaid είναι μια εφαρμογή για κινητά που φέρνει τη θεραπεία επανεκπαίδευσης εμβοών (TRT – Tinnitus Retraining Therapy) σε οποιαδήποτε συσκευή, για ασθενείς με εμβοές και ήπια απώλεια ακοής ή φυσιολογική ακοή – 80 εκατομμύρια παγκοσμίως. Εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να αγνοεί τις εμβοές, ανακουφίζοντας τους ασθενείς από το ενοχλητικό σύμπτωμα που επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή.

2ο βραβείο – Aka 

Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά και νέους Aka Architecture Kids Athens επιμελείται σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις αφιερωμένες στην αρχιτεκτονική και αστική κουλτούρα. Όραμα της εταιρείας είναι να καταστήσουν το κέντρο ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας μέσα στην πόλη με μακρά παράδοση αριστείας στην αρχιτεκτονική εκπαίδευση.

3ο βραβείο – Placeme 

Το Placeme είναι μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), η οποία επιτρέπει σε επαγγελματίες από το χώρο του επίπλου, της διακόσμησης και του design να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε 3D και στους χρήστες να τα δοκιμάσουν εικονικά στο χώρο τους προτού τα αγοράσουν.

«Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρηματικές ομάδες με τις γνώσεις που αποκόμισαν να οδηγηθούν στην περαιτέρω εξέλιξη της επιχείρησής τους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet