Με ψηφιακή κάρτα δημότη και ήπιες δράσεις στο εμπορικό κέντρο Κηφισιάς θα επιχειρηθεί η τόνωση της αγοράς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με ψηφιακή κάρτα δημότη και ήπιες δράσεις στο εμπορικό κέντρο Κηφισιάς θα επιχειρηθεί η τόνωση της αγοράς

Μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και την τόνωση του εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο 2 Μαΐου, στο δημαρχείο της Κηφισιάς, η διοίκησης του Δήμου και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, με σκοπό τον καθορισμό

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Μάρκο Πανέτα, Εριφύλη Γαλλή και Γιώργο Μαραγκό, παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων Νίνας Βλάχου και Ευάγγελου Αυλήτη.

Ο κ. Θωμάκος ενημέρωσε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για τις έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, αλλά και για το μέτρο της επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ατελώς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε σημεία όπου είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μέτρο που είχε ήδη ανακοινώσει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς στις  29/4/2020. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε για την επανάληψη των απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Πανέτας εξέφρασε την ικανοποίησή του και αναφέρθηκε με τη σειρά του στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος σχετικά με τους λόγους που οι δημότες θα πρέπει να προτιμήσουν την αγορά της Κηφισιάς.

Στη συνέχεια συμφωνήθηκε η συνεργασία του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς στην ενημερωτική εκστρατεία ενίσχυσης του εμπορικού χαρακτήρα του Δήμου. Επίσης, συμφωνήθηκε να κατατεθούν από τον Σύλλογο προτάσεις για ήπιες δράσεις στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, συζητήθηκε η δημιουργία «ψηφιακής κάρτας δημότη», η οποία θα παρέχει στους κατοίκους κίνητρα για να προτιμούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

«Ο  κλάδος των επιχειρήσεων και καταστημάτων δέχτηκε πλήγμα και ο Δήμος Κηφισιάς είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και της επισκεψιμότητάς τους. Ο Δήμος μας είναι πόλος έλξης της φύσης και της αγοράς. Τα καταστήματα ανοίγουν με νέους κανόνες και μέτρα ασφαλείας που πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε» επεσήμανε ο κ. Θωμάκος και επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι «οι πολίτες θα εμπιστευτούν για τις αγορές τους και πάλι τα καταστήματα της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet