Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε μαθητές και μαθήτριες που «επιχειρούν νεανικά»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε μαθητές και μαθήτριες που «επιχειρούν νεανικά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο αίθριο Πολιτιστικό Κέντρο, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς προκειμένου να τιμήσει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές των σχολείων, 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς και Β’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece».

Τόλμη, ρίσκο, εφευρετικότητα και καινοτόμες ιδέες χαρακτήριζαν τις δράσεις των δύο σχολείων της περιοχής, τις οποίες παρουσίασαν, με εξαιρετικό τρόπο και άνεση, οι μαθητές  «επιχειρηματίες». Στο πλευρό τους ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, τους  ενθάρρυνε και κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με τα εύστοχα σχόλια του.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος Κηφισιάς βρήκε χρόνο και χώρο για να πρωτοτυπήσει τόσο με την τοπική Δημοκρατία και τις Συνοικιακές Συνελεύσεις, όσο και με την τοπική Επιχειρηματικότητα. «Με συνεργασίες με την ΕΣΕΕ, το ΕΒΕΑ και άλλους φορείς προσπαθεί ο Δήμος να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια μια όαση επιχειρηματικότητας και να τη συνδέσει με την έρευνα», τόνισε ο κ. Γ. Θωμάκος. Ο δήμαρχος Κηφισιάς έδωσε θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές και τους διευθυντές για την ευρηματικότητα των δράσεών τους και επεσήμανε ότι με τέτοιες δράσεις ανοίγονται δρόμοι καινοτομίας που μπορούν στο μέλλον να φέρουν τη νέα ανάπτυξη στην πατρίδα μας και να κρατήσουν τη νεολαία στη χώρα μας.

Ακολούθως, ομάδες εργασίας από τα δύο σχολεία παρουσίασαν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Με εξαιρετικά βιωματικό τρόπο, παρουσίασαν οι μαθήτριες και ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς την εύρεση της ιδέας τους για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που προβάλλει και αναδεικνύει τις έρευνες που διεξάγονται στην Ελλάδα. Η καινοτομία έγκειται στο ότι κάλυψε  ένα πραγματικό κενό αγοράς, διευκολύνοντας τους ερευνητές να βρίσκουν όλες τις προκηρύξεις εργασίας εγκαίρως, σε έναν μόνο ιστότοπο. Το όνομά της: START TO INVEST IN RESEARCH – STIIR-. Μια εικονική επιχείρηση όπου αναδείχθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες του εν λόγω διαγωνισμού.

Με οργάνωση που θα ζήλευε εν λειτουργία επιχείρηση, η εικονική επιχείρηση του B’ Αρσάκειου Τοσίτσειου Λυκείου Εκάλης.  Το προϊόν τους, το  Zeδoro, μία υγιεινή μπάρα δημητριακών, με βάση την ζέα (είδος σιταριού γνωστού από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες).

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε και τους υπεύθυνους καθηγητές των δύο σχολείων που βοήθησαν τα παιδιά στην οργάνωση των εικονικών τους επιχειρήσεων, Δήμητρα Σουλτάνη (3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς) και Ελένη Ιωάννου Ελένη (Β’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης).

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Βαγγέλης Αυλήτης, έκλεισε την βραδιά υπενθυμίζοντας τη λειτουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς και εστιάζοντας  στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς, την οποία ενισχύει με τις δράσεις του ο Δήμος. Ο κ. Αυλήτης κάλεσε τους νέους να μείνουν Ελλάδα, να τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, καθώς -όπως είπε- «υπάρχει φως στο τούνελ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο επίκουρος καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζέτη Κασιμάτη, Πόλυ Αστερίου, Γιάννης Παντελεάκης, Βασίλης Ξυπολυτάς, η πρόεδρος του Συλλόγου «Τα παιδιά της Γης», Τζίνα Σιδηροπούλου, οι διευθυντές των σχολείων Ελένη Σκλάβου (2ου Λυκείου Κηφισιάς), Ηλίας Κούτσικος (3ου Λυκείου Κηφισιάς), εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος συμπολιτών, οι οποίοι ενθουσιάσθηκαν από τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες και λαμπρές επιδόσεις των παιδιών στον νευραλγικό τομέα της επιχειρηματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet