Πράσινες και καινοτόμες κατασκευές στον «Ανοιχτό Καφέ» της Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πράσινες και καινοτόμες κατασκευές στον «Ανοιχτό Καφέ» της Κηφισιάς

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον χώρο Τέχνης «Ισόγειο» byMentaCafé, Αγίων Θεοδώρων 5, στην Κηφισιά, ο Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά, με θεματολογία «Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Αλέξανδρο Σουλαχάκη, διευθυντή Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

  1. Ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσουπιάς, χημικός μηχανικός, τεχνικός διευθυντής CWS Hellas, μίλησε για το πώς το σύστημα προϊόντων της εταιρείας τους συμβάλλει στην αειφόρο δόμηση ενός κτηρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσουπιάς παρουσίασε πώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα πράσινο κτήριο με καινοτόμα υλικά, όπως αυτά που προτείνει η CWS Hellas.
  2. Ο κ. Πάνος Παρθένιος, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Doctor of Design, Harvard Design School, διευθυντής Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων, διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αναφέρθηκε στην παρουσίασή του στο «έξυπνο» κτήριο και «έξυπνο» σπίτι του αύριο, στους «έξυπνους» χρήστες και στις «έξυπνες» πόλεις, μέσα από την εφαρμογή των πράσινων και καινοτόμων κατασκευών.
  3. Ο κ. Μανώλης Μπαϊρακτάρης, πολιτικός μηχανικός, μέσα από την εμπειρία του από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τη δημιουργία πράσινων και καινοτόμων κτηρίων, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που έχουν οι πράσινες και καινοτόμες κατασκευές και πώς μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη ζωή ενός κτηρίου.
  4. Η κ. Παναγιώτα Τσούκλερη, μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, διευθύντρια Παραγωγής της start up εταιρείας Nanoviis, παρουσίασε πώς η νανοτεχνολογία εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες. Κινητήριος δύναμη της Nanoviis είναι η νανοτεχνολογία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, με προηγμένες ιδιότητες, για οικιακή και βιομηχανική χρήση.

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Αγοράς Εργασίας, Φροντίδας Ηλικιωμένων και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Αυλήτης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία στην επιτυχία της εκδήλωσης και δήλωσε ότι η δράση «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικότητας» θα συνεχίσει με τη θεματικότητα, για να είναι ακόμη πιο πετυχημένη, όπως στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στον Ανοικτό Καφέ παρευρέθηκαν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Παπανικολόπουλος, οι κ.κ. Λίλα Δραγώνα και Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.», Πόλυ Αστερίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet