Το εξώδικο του εργολάβου οδήγησε στην αναβολή του θέματος με τον «Νάρκισσο»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Το εξώδικο του εργολάβου οδήγησε στην αναβολή του θέματος με τον «Νάρκισσο»

Σε αναβολή οδηγήθηκε το θέμα περί τροποποίησης των όρων της σύμβασης εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου με τον διακριτικό τίτλο «Νάρκισσος», το οποίο ήταν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017. Ο λόγος ήταν ένα εξώδικο το οποίο είχε στείλει την ημέρα της συνεδρίασης ο εργολάβος προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το οποίο δεν είχε μοιραστεί σε αυτούς, «λόγω παράβλεψης», όπως εξήγησε η πρόεδρος του Σώματος, Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο.

Το εξώδικο είχε στείλει ο ίδιος εργολάβος που είχε αποστείλει αντίστοιχο έγγραφο για την υπόθεση του τάπητα (ταρτάν) στο Ζηρίνειο Στάδιο, θέμα για το οποίο είχε προηγηθεί η συζήτηση, «βαραίνοντας» το κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά, ο εργολάβος, με το εξώδικό του, ζητούσε -όπως εξήγησε η πρόεδρος- να μην ψηφιστεί η τροποποίηση των όρων της προαναφερόμενης σύμβασης, καθώς αυτό ουσιαστικά αλλάζει τους όρους προκήρυξης του διαγωνισμού που είχε τότε προκηρυχθεί κι αυτό παρά το γεγονός, όπως ενημέρωσε η κα Πατρινού-Ντελ Τόρο, ότι ο εν λόγω εργολάβος δεν είχε πάρει μέρος σε εκείνη τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η ίδια υποστήριξε ότι η σχετική εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης προτείνει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, καθώς και της χρήσης οχημάτων διανομής παραγγελιών του καταστήματος, κάτι που δεν συνιστά ανατροπή των όρων του διαγωνισμού και άρα θεωρείται ως τροποποίηση, η οποία μπορεί να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική πλειοψηφία. Επίσης, κατά το ίδιο σκεπτικό και σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει το εξώδικο του εργολάβου, η ύπαρξη των συγκεκριμένων όρων στον αρχικό διαγωνισμός δεν θα είχε καμία επίπτωση στον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Ωστόσο, αντίθετη ήταν η άποψη των συμβούλων της μειοψηφίας και ιδιαίτερα της κας Άννας Κορογιαννάκη, από τη μείζονα, που είπε στην πρόεδρο ότι δεν μπορεί «να διηγείται» ένα εξώδικο που αφορά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν το έχουν λάβει στα χέρια τους. Επίσης, επί της ουσίας του θέματος, δήλωσε απόλυτη διαφωνία στο να «κάθεται το Δημοτικό Συμβούλιο για ώρες να συζητά για την “οξεία και τη βαρεία” των όρων κάποιας σύμβασης και μετά να ερχόμαστε εδώ με αίτημα αλλαγής των όρων αυτών».

Ωστόσο, η συζήτηση δεν προχώρησε περαιτέρω, αφού πλην των συμβούλων της μειοψηφίας και σύμβουλοι της διοίκησης ζητούσαν την αναβολή του θέματος, προκειμένου το Σώμα να λάβει γνώση του επίμαχου εξωδίκου, αίτημα που η πρόεδρος έκανε αποδεκτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet