Ψήφισμα Δ.Σ. Κηφισιάς κατά του ν/σ για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ψήφισμα Δ.Σ. Κηφισιάς κατά του ν/σ για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία ρυθμίζονται οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς:

Καταργείται μια θεσμοθετημένη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι ΟΤΑ σε απλούς διεκπεραιωτές διοικητικών διαδικασιών.

Καταργείται η εμπλοκή των Συμβουλίων Δημοτικών Ενοτήτων των Δήμων και κατά συνέπεια, κάθε έλεγχος ουσίας για την προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος της πόλης.

Καταργείται η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας μουσικής και χρήσης μουσικών οργάνων και κατά συνέπεια, η μέριμνα για την προστασία της κατοικίας και η αποτροπή όχλησης των κατοίκων από τη λειτουργία χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων.

Αντικαθίσταται ολόκληρη η διαδικασία αδειοδότησης των ΚΥΕ από μία και μόνο βεβαίωση της Υπηρεσίας Δόμησης.

Δημιουργείται «βιομηχανία» έκδοσης αδειών ΚΥΕ, ακόμα και σε περιοχές που η ίδρυσή τους δεν επιτρέπεται μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας του δεκαημέρου.

Ευνοείται η μετατροπή ολόκληρων περιοχών της πόλης σε χώρους διασκέδασης, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ευνοείται κάθε είδους παραβατικότητα αφού η προβλεπόμενη κύρωση είναι απλό διοικητικό πρόστιμο.

Για όλα τα ανωτέρω ο Δήμος Κηφισιάς διαφωνεί και αντιτίθεται στον υποβιβασμό του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην επιβάρυνση της πόλης μας και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet