Προς άρση του αδιεξόδου με τη βιολογική αγορά της Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Προς άρση του αδιεξόδου με τη βιολογική αγορά της Κηφισιάς

Ισχυρές ενδείξεις ότι θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει στο θέμα με τη βιολογική αγορά στην Κηφισιά, η αλλαγή θέσης της οποίας οδήγησε τους παραγωγούς στην αναστολή λειτουργίας της για σχεδόν δύο μήνες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, τόσο από πλευράς του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, όσο και από αυτή του αρμόδιου αντιδημάρχου Ευάγγελου Αυλήτη, τονίστηκε ότι πλέον έχει αποκατασταθεί ένα καλό και σε συναινετική βάση, πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ Δήμου και βιοκαλλιεργητών, που αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η λειτουργία της αγοράς.

Ειδικότερα, για τη θέση της βιολογικής αγοράς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η διοίκηση αποσύρει την αρχική της πρόταση και ανοίγει τον διάλογο, από κοινού με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει στη Συνοικιακή Συνέλευση του Καστρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με την πρόταση για τη λειτουργία της βιολογικής αγοράς στην οδό Βάρναλη, στη Ν. Ερυθραία, να εμφανίζεται -προς το παρόν- ως η πιθανότερη λύση.

Παράλληλα, έχουν αποσταλεί στους βιοκαλλιεργητές οι προτάσεις για πιθανές θέσεις φιλοξενίας της βιολογικής αγοράς, όπως αυτές καταγράφηκαν στην πρόσφατη σχετική Συνοικιακή Συνέλευση του Κεφαλαρίου, με τους παραγωγούς να ενημερώνουν ότι έως το τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, οπότε θα απαντήσουν συγκεκριμένα για τους υποδεικνυόμενους χώρους, αφήνοντας ωστόσο να διαφανεί η αισιοδοξία τους για εξεύρεση λύσης, από κοινού με τον Δήμο.

Μάλιστα, ο δήμαρχος κάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αξιοποιήσει το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την προαναφερόμενη γενική συνέλευση και, μαζί με τους παραγωγούς και εκπροσώπους των καταναλωτών, να επισκεφθούν τα προτεινόμενα σημεία, ώστε να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Θωμάκος επανέλαβε, για άλλη μια φορά, τη σταθερή πρόθεση της διοίκησης να στηρίξει, με οποιονδήποτε τρόπο, τη λειτουργία της βιολογικής αγοράς στον Δήμο και μάλιστα με τρόπο ώστε να ευνοηθεί το σύνολο των συνοικιών του τελευταίου.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Πάνος

    Αφού τα κάνανε πρώτα χάλια με τη ανοργανωσιά τους και την ανικανότητα με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν φόρους λίγους δικούς τους , τωρα τάχατες τα βρουν λύση . Για να δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet