Εργασίες αποκατάστασης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς μετά το συμβάν με την πτώση καγκελόπορτας
Φωτογραφία: google maps
Κοινωνία

Εργασίες αποκατάστασης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς μετά το συμβάν με την πτώση καγκελόπορτας

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της εισόδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου με προδιαγραφές τεχνικού έργου και υπό την άμεση επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Είχε προηγηθεί η αποκόλληση της καγκελόπορτας του σχολείου, το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή.

Από το πρωί της 23ης Μαΐου τοποθετήθηκαν στηθαία και προστατευτικά προκειμένου ο χώρος να αποκλειστεί από τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δήμος, όλες οι ενέργειες γίνονται μετά από ενημέρωση της  Ελληνικής Αστυνομίας και με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή και της σχολικής κοινότητας, ενώ στον χώρο βρίσκεται κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και οι επιβλέποντες μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην τρέχουσα σύμβαση για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου Κηφισιάς, ύψους 318.015,47 ευρώ. «Άμεσα προχωράμε στην ενεργοποίηση δικαιώματος προαίρεσης της ως άνω σύμβασης με ποσό 159.007,73 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για πρόσθετες εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο» σημειώνει η δημοτική αρχή και προσθέτει: «Επιπλέον, με τη λήξη του σχολικού έτους θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης τόσο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο όσο και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς».

Ακόμη, στο πλαίσιο αποκατάστασης του αισθήματος ασφαλείας στην εκπαιδευτική κοινότητα, η  Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών έχει διαθέσει κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Παράλληλα, διατάχθηκε συμπληρωματική καταγραφή των ζητημάτων στις σχολικές μονάδες από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου ο Δήμος Κηφισιάς να προχωρήσει και σε επιπλέον εργολαβία ανακαίνισης των σχολικών μονάδων με δέσμευση ιδίων πόρων 500.000 ευρώ.

Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιοποίησης και Διεθνών Σχέσεων Ιωαννης Παντελεάκης προγραμματίζουν συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και τους δημοτικούς συμβούλους τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Κηφισιάς.

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα σχολεία της Πρωτοβάθμις και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet