Άνοιξε τις εργασίες του το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ με αφορμή τα 1000 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Κοινωνία

Άνοιξε τις εργασίες του το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ με αφορμή τα 1000 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ζωηρό ενδιαφέρον από το κοινό άνοιξε τις εργασίες του το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Domotel Kastri.

Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε ότι η Ιστορία διδάσκει. Η ίδια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της που κουράστηκαν και μόχθησαν για το συμπόσιο και ιδιαίτερα τον κ. Παναγή Καλαντζή, «στυλοβάτη και οραματιστή της προσπάθειας».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επεσήμανε ότι το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο είναι η κορύφωση των εκδηλώσεων στον Δήμο Κηφισιάς. «Στη Νέα Ερυθραία διασώζουμε, αναδεικνύουμε και διαδίδουμε την αθάνατη πολιτιστική κληρονομιά από γενιά σε γενιά. Οι εκδηλώσεις μας δεν διέπονται από ένα κοινότυπο επετειακό περιεχόμενο, αλλά από μια επιμονή στη σφυρηλάτηση μιας ενεργητικής μνήμης».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τους επίλεκτους ομιλητές, τους δημοσιογράφους που συντονίζουν τις θεματικές ενότητες του συμποσίου, το ξενοδοχείο που φιλοξενεί την εκδήλωση και τον χορηγό επικοινωνίας: εφημερίδα «Καθημερινή». Ακόμη, συνεχάρη την πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, το Δ.Σ. του ΚΕΜΜΕ, την επιστημονική επιτροπή και τον Παναγή Καλαντζή για την προετοιμασία του συμποσίου.

Κλείνοντας, ο κ. Θωμάκος τόνισε: «Εμείς τιμούμε την αιματηρή επέτειο, με σεβασμό και εκδηλώσεις μνήμης από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, διαπιστώνουμε ότι οι ανάλογες εκδηλώσεις είναι προκλητικές φιέστες μίσους και παράλογων προκλήσεων. Θα συνεχίσουμε με έργα ειρήνης και πολιτισμού και φυσικά ενισχύοντας διαρκώς την αποτρεπτική μας δύναμη».

Διαβάστε αναλυτικά για το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet