Έκκληση του Δήμου Κηφισιάς στους πολίτες για την απόθεση κλαδεμάτων, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων
Κοινωνία

Έκκληση του Δήμου Κηφισιάς στους πολίτες για την απόθεση κλαδεμάτων, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει καθαρός και ασφαλής, ακολουθώντας τους κανόνες αποκομιδής απορριμμάτων και μην αποθέτοντας μαζί κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα, γιατί έτσι δημιουργούνται επικίνδυνες εστίες σε δασικές περιοχές και κοινοχρήστους χώρους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

«Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο παράγουμε 10.000 τόνους κηπαίων τα οποία δεν αποκομίζονται καθαρά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική χρέωση για τον Δήμο μας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Νικήτας Κόκκαλης και προσθέτει: «Από τους υπαλλήλους στον σταθμό μεταφόρτωσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη χωριστή διαλογή των πράσινων απορριμμάτων με σκοπό τη μεταφορά τους στη Μονάδα Κομποστοποίησης του Ενιαίου Συνδέσμου στα Λιόσια. Χρειαζόμαστε και τη δική σας συμβολή».

Χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων (ογκώδη, μπάζα και κηπαία)

ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: (καναπέδες, έπιπλα, στρώματα) παραλαμβάνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας μόνο με προσυνεννόηση  και καθορισμένο ραντεβού (τηλ. 210 6206677). Τα αντικείμενα τοποθετούνται σε σημείο που θα υποδείξει η υπηρεσία.

ΜΠΑΖΑ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ): Ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή τους. Για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, ο πολίτης υποχρεούται να νοικιάσει ειδικό κάδο και να φροντίσει ο ίδιος για την αποκομιδή και ανακύκλωση τους ανεξαρτήτως ποσότητας.

ΚΗΠΑΙΑ: Η απόρριψη προϊόντων κηπουρικών εργασιών γίνεται υποχρεωτικά  με προσυνεννόηση  με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 210 6200145) ή το Γραφείο Δημότη (213 2007272) του Δήμου Κηφισιάς για να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους. Τα κηπαία τοποθετούνται πλησίον των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και όχι πάνω σε πεζοδρόμια.

Σε περιπτώσεις που παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά επιβάλλονται πρόστιμα σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, τονίζεται από πλευράς Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet