Έναν οικίσκο-isobox πρόσφερε η ΟΣΥ Α.Ε. στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς
Κοινωνία

Έναν οικίσκο-isobox πρόσφερε η ΟΣΥ Α.Ε. στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς

Έναν υψηλών προδιαγραφών οικίσκο-isobox πρόσφερε στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς η ΟΣΥ. Α.Ε (Οδικές Συγκοινωνίες).

Η ΟΣΥ Α.Ε. αναφέρει σχετικά: Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανήκει στη διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά και τον διευθύνων σύμβουλο Στέφανο Αγιάσογλου.

Η παράδοση του κοντέινερ στους εθελοντές έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου από τον κ. Ξυπολυτά, που στο παρελθόν (2010-2013) είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Ξυπολυτάς, συνεχάρη τους διασώστες για τη συνεισφορά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, αλλά και για την παροχή βοήθειας που προσέφεραν στους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων. Συγκεκριμένα, την περίοδο των έντονων χιονοπτώσεων αντιμετώπισαν 56 περιστατικά, εκ των οποίων τα 28 ήταν διακομιδές ασθενών, τα 23 κοπές δένδρων και τα πέντε πυρκαγιές σε κολόνες της ΔΕΗ.

Ο κ. Ξυπολυτάς επισήμανε, επίσης, το πόσο εντυπωσιακή ήταν η δράση τους και στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού. Καθ’ όλη τη διάρκεια των πυρκαγιών επιχειρούσαν με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 25 εθελοντές, σε 24ωρη βάση για τις φωτιές της Αττικής, ενώ η παρουσία τους στις Αδάμες ήταν καθοριστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς μετά από εντολή της πυροσβεστικής ένα μεγάλο κομμάτι των Αδαμών το προστάτεψαν μόνοι τους.

Η ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς ευχαρίστησε την εταιρεία για τη στήριξη που τους προσέφερε λέγοντας “Ευχαριστούμε την εταιρεία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Β. Ξυπολυτά, ο οποίος στηρίζει συνεχώς και εμπράκτως την ομάδα μας από το 2010 έως σήμερα. Αυτή η βοήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας”. 

Συνολικά το 2021 αντιμετώπισαν με θάρρος περισσότερα από 500 συμβάντα που είχαν ανάγκη για άμεση βοήθεια. Τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούν είναι πιστοποιημένα από την πυροσβεστική, ενώ οι κλήσεις που λαμβάνουν είναι από το 199.

Η φετινή “διαδρομή αγάπης” της ΟΣΥ, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά στις μετακινήσεις τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Πάσχα με σκοπό την ενίσχυσή ιδρυμάτων και εθελοντών που επιτελούν σημαντικό έργο για το κοινωνικό σύνολο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet