Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: Καμία υπαναχώρηση στην άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: Καμία υπαναχώρηση στην άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς η εκδήλωση – συζήτηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η Ένωση Γονέων δεν πρόκειται να κάνει καμία υπαναχώρηση αναφορικά με τη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς για άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο, όπως επισημαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Η Ένωση Γονέων κατέστησε σαφές ότι:

  • Η ένταξη των προνηπίων στη δομή της δημόσιας εκπαίδευσης είναι απόλυτη ανάγκη για την έγκαιρη ανάπτυξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της κοινωνικοποίησης των παιδιών υπό την ευθύνη επιστημόνων εκπαιδευτικών της προσχολικής αγωγής και της ειδικής αγωγής.
  • Για την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή θα πρέπει το κράτος σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσει επαρκείς και κατάλληλες υποδομές. Το υπουργείο Παιδείας να διορίσει νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλιστεί και βοηθητικό προσωπικό, κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλλει και ο Δήμος (καθαριότητα, νοσηλευτές).

Ο Δήμος Κηφισιάς μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει τη δέσμευση της διοίκησης για την άμεση έναρξη εφαρμογής του μέτρου τη σχολική χρονιά 2019 – 2020. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είμαστε αντίθετοι στην αναβολή της εφαρμογής. Έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις. Η διοίκηση, οι υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να δώσουν τάχιστα τις βέλτιστες λύσεις.

Καμία υπαναχώρηση στη δέσμευση για άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet