Ετοιμότητα και εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Ετοιμότητα και εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κηφισιάς

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκονταν κατά τους θερινούς μήνες οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ώστε οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας κα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς να είναι έτοιμες τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 για να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τα τεχνικά συνεργεία και την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές που σε συνεργασία με τους διευθυντές προετοίμασαν τις σχολικές μονάδες για το πρώτο κουδούνι.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει, ώστε οι μαθητές του Δήμου να βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους. Έργα πραγματοποιήθηκαν τους θερινούς μήνες στο σύνολο των σχολείων του Δήμου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί το Τμήμα Παιδείας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές, τα Τεχνικά Συνεργεία, την Τεχνική Υπηρεσία, και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας που σε συνεργασία με τους διευθυντές προετοίμασαν τις σχολικές μονάδες για το πρώτο κουδούνι. Εύχεται καλή σχολική χρονιά με δύναμη, έμπνευση και αλληλεγγύη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Φέτος, ο θεσμός του διευρυμένου ολοήμερου σχολείου εφαρμόζεται σε δύο νηπιαγωγεία και τέσσερα δημοτικά σχολεία του Δήμου, με το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα του υπουργείου. Ο Δήμος Κηφισιάς θα παρέχει την αναγκαία συνδρομή, αναμένοντας και το βαθμό ανταπόκρισης μαθητών και οικογενειών. Ο κ. Θωμάκος επισημαίνει επίσης ότι «βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας προσβλέποντας σε συνεχή διάλογο με τους διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Διδασκόντων, την Επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων για τις χρήσιμες και εποικοδομητικές προτάσεις τους. Σε όλα τα παιδιά μας ευχόμαστε καλή πρόοδο».

56 εργασίες στα σχολεία

Στο πλαίσιο εργολαβιών του Δήμου Κηφισιάς που αφορούν σε επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί 29 εργασίες σε κτήρια όλων των σχολικών βαθμίδων (αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και κουφωμάτων, επισκευές στεγάστρων και δικτύου ύδρευσης, ελαιοχρωματισμού εσωτερικών-εξωτερικών χώρων και κιγκλιδωμάτων, επισκευές πλακοστρώσεων, κεραμοσκεπών, υγρομονώσεων, κ.ά.)

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί άλλες 27 παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα από τις Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αφορούν σε προμήθειες (λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας κ.α.), εργασίες επισκευών (συστημάτων συναγερμού, μπασκετών, κιγκλιδωμάτων κ.α) και συντηρήσεων (οργάνων παιδικών χαρών, καθιστικών πάγκων αυλής κ.α). Επίσης οι επιτροπές επιμελούνται των ετήσιων συμβάσεων για μυοκτονίες- απολυμάνσεις, συντηρήσεις κλιματιστικών , αναγομώσεις πυροσβεστήρων, προμήθειας αναλωσίμων, κ.ά.

Μεγάλα έργα στα σχολεία

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, δύο μεγάλα έργα που θα δώσουν λύσεις στο θέμα της σχολικής στέγης βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Πρόκειται για τα έργα στο 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας (συγχρηματοδοτούμενο με συνολική δαπάνη 3.900.000 ευρώ)  και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς (χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» με ποσό 1.747.301,91 ευρώ).

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 440.746,00€.Οι εργασίες αφορούν σε: τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, αλλαγή συστήματος θέρμανσης κ.α.

Για εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτήρια του Δήμου Κηφισιάς εξασφάλισε ο Δήμος , από το πρόγραμμα «Αντ.Τρίτσης». 757.916,64 ευρώ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε 29 σχολικά κτήρια του Δήμου.

Ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει ότι για τη νέα σχολική χρονιά έχει φροντίσει:

  • Επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά. Πρόκειται επίσης να καλύψει πιθανές ανάγκες μαθητών σε rapid tests
  • Τα απαραίτητα αναλώσιμα θα προσφερθούν στα νήπια συνεπώς δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν οι γονείς.
  • Εντατικούς καθαρισμούς στις ταράτσες των σχολικών συγκροτημάτων προκειμένου να προληφθούν καταστάσεις εισροής υδάτων κατά τη χειμερινή περίοδο
  • Προγραμματίζει πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τη Β-Γ Λυκείου.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι θέματα παιδείας χειρίζεται το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου με προϊσταμένη την Μαριάννα Αναγνωστοπούλου και την πρόεδρο της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή. Την εποπτεία των έργων στα σχολικά συγκροτήματα έχουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς με αντιδήμαρχο τον αρχιτέκτονα Αλέξιο Μακρή, καθώς και η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή με προέδρους αντίστοιχα τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Λαχανά και την Πόλυ Αστερίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet