Έφοδος του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά
Κοινωνία

Έφοδος του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά

Νέα καταδρομική ενέργεια από τον «Ρουβίκωνα» το πρωί της Παρασκευής. Μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν, λίγο μετά τις 11:30, στον προαύλιο χώρο κτηρίου όπου στεγάζεται μεγάλη τεχνική εταιρεία.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές ή συλλήψεις. Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι η εισβολή έγινε ως διαμαρτυρία για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Τι αναφέρει η ανάρτηση της αναρχικής ομάδας

«Την Τρίτη, 26/6/18, 13 διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ κάνουν απόβαση στην Λευκίμμη Κέρκυρας και τοποθετούνται στον χώρο του ΧΥΤΑ, στην περιοχή Μεσοράχια, καθώς και σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου γύρω από την περιοχή, με σκοπό να πραγματοποιηθεί ασφαλώς η μεταφορά σύμμεικτων απορριμάτων από τον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου προς τη Λευκίμμη. Οι κάτοικοι απαντούν με κινητοποιήσεις, πορείες και γενικευμένες συγκρούσεις, διεκδικώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Ο απολογισμός είναι τραυματισμοί, συλλήψεις, δακρυγόνα.

»Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με deja vu από το όχι και τόσο μακρινό 2008, που οι κάτοικοι του γαλατικού χωριού, αντιστεκόμενοι στην εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο, δίνουν μάχες για μήνες με την πιο “βαριά” κρατική καταστολή, αφού είχαν ενεργοποιηθεί μέχρι και δυνάμεις ελεύθερων σκοπευτών των ΕΚΑΜ, ρίχνοντας αδιακρίτως πλαστικές σφαίρες. Στις 29/5 του ’08 κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης πορείας που έχει γίνει στην περιοχή, με συμμετοχή 3.500 αγωνιστών, σε μια κωμόπολη 6.000 κατοίκων, έχασε τη ζωή της η 43χρονη Μαρία Κουλούρη, καθώς ένας μπάτσος χτύπησε με γκλοπ 16χρονο οδηγό μηχανής εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να παρασύρει τη γυναίκα.

»Το εύλογο μεν, αφελές δε ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί ένα ολόκληρο χωριό αφήνει πίσω τις δουλειές του και την ηρεμία του για να ρισκάρει συλλήψεις και άγριο ξύλο;».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet