Έφυγε από τη ζωή το μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κηφισιάς Ν. Χατζηράπτης
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή το μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κηφισιάς Ν. Χατζηράπτης

Όπως ενημερώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κηφισιάς έφυγε από τον ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό, ο «παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και μέλος της Οργάνωσης» Νίκος Χατζηράπτης

«Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Καλό Ταξίδι Σύντροφε» αναφέρει η Ο.Μ.

Ποιος ήταν ο Νίκος Χατζηράπτης

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1935 από γονείς μικρασιάτες. Από το 1946 ως το 1949, λόγω εξορίας του πατέρα του στην Ικαρία, διέκοψε το σχολείο του και δημιούργησε, με τη βοήθεια συγγενών του, χοιροστάσιο.

Το 1950 εργάστηκε σε μηχανουργείο και παράλληλα πήγαινε στη νυχτερινή σχολή του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, για μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, φθάνοντας τον βαθμό Β’ μηχανικού ΜΕΚ.

Από το 1950 ως το 1955 συμμετείχε στην οργάνωση Καισαριανής. Το 1965 εργάστηκε ως 1ος μηχανικός σε ένα βωξιτοφόρο πλοίο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ως το 1972. Στη συνέχεια εργάστηκε στην επισκευαστική ζώνη Περάματος επί 10ετία. Κατόπιν εργάστηκε ως συντηρητής μηχανικός στη MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους, όπου δημιούργησε, μαζί με άλλους συναδέλφους, Σωματείο Εργατοτεχνιτών, με το όνομα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, που υπαγόταν στο Ε.Κ. Αθηνών.

Ως πρόεδρος του Σωματείου, όπου συνεργάστηκε με τους αείμνηστους Ηλία Σταβέρη, Νίκο Κοστούρο, Χατζηβασιλείου, Παπαγιαννόπουλο, Βασίλη Λασκαρίδη, Κ. Γκουτζαμάνη κ.ά., είχε δημιουργήσει τη Βιομηχανική Ζώνη. Εκείνη την περίοδο εκλέχθηκε σύνεδρος στο 1ο Συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού (10ο Συνέδριο) με γραμματέα τον αξέχαστο Μπάμπη Δρακόπουλο, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ της οδού Κυψέλης.

Πριν δύο χρόνια τιμήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας για τη συνεχή ανιδιοτελή προσφορά του στο κόμμα. Παρέμεινε οργανωμένος, με ενεργή συμμετοχή, μέχρι τον θάνατό του στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet