Αγιασμός στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Κηφισιάς
Κηφισιά

Αγιασμός στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Κηφισιάς

Aγιασμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου στη δομή φιλοξενίας του Δήμου Κηφισιάς στο Ζάννειο Ίδρυμα, όπου φιλοξενούνται μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία. Ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κυρίλλου, ο οποίος και ευλόγησε τους πρόσφυγες.

Η δημοτική αρχή τονίζει πως η Κηφισιά στηρίζει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καθώς φιλοξενεί 25 με 30 πρόσφυγες, μητέρες με τα παιδιά τους από τον Απρίλιο του 2022, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης Γεώργιος Γαβριήλ και η ΑΜΚΕ Βορυσθένης, που εξουσιοδοτήθηκε από την ουκρανική πρεσβεία.

Την ουκρανική πρεσβεία εκπροσώπησε ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο και η πρόξενος της Ουκρανίας Άννα Τισένκο, το Ζάννειο Ίδρυμα Εκάλης το μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος – δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λιανός και τον Δήμο Κηφισιάς ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Παντελεάκης, ο οποίος συντονίζει τη δράση.

Στη λιτή εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η κ. Κεραμέως ενημερώθηκε για την ένταξη των προσφύγων μαθητών σε σχολεία της περιοχής, ενώ η κ. Ράπτη ενημέρωσε για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, μέσα από τη γραμμή 10306.

Την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξιος Μακρής, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης Πέτρος Σφηκάκης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της «ΠΡΟΝΟΗ» Κηφισιάς Αγγελική Βαλασοπούλου και Λάουρα Αλιπράντη, αντίστοιχα, καθώς και πολίτες που συνδράμουν και βοηθούν καθημερινά στη δομή φιλοξενίας του Δήμου. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet