«Ακαδημία Γονέων» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

«Ακαδημία Γονέων» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ, συνδιοργανώνει με τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», την υλοποίηση του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» παράλληλα με άλλες Ακαδημίες Γονέων που θα υλοποιηθούν σε 10 περιοχές της Αττικής και για πρώτη φορά στα Ιωάννινα, υπό την επιστημονική επιστασία των φορέων του προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι
περιοχές της Αττικής που θα οργανώσουν τη δράση είναι οι εξής: Άνω Λιόσια (Δήμος Φυλής), Γλυφάδα, Ελευσίνα, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Σμύρνη, Νίκαια, Πειραιάς, Ταύρος, Χαϊδάρι.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων Από το Α ως το Ω» έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Π. «Προνόη» έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από τον χώρο της Υγείας. Θα πραγματοποιηθούν πέντε μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα, 17:30 – 19:30, στις οποίες θα προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ερυθραίας «Βίλα Κώστα» (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία).

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, με ώρα προσέλευσης 17:30 – 18:00, και θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής».

Ομιλητές:

  • Μάνος Τσαλαμανιός, παιδοψυχίατρος, διευθυντής ΕΣΥ, Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων – Εφήβων, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, επιστημονικός συνεργάτης (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
  • Αλεξάνδρα Γεωργουλή, λογοπεδικός – ειδικός παιδαγωγός, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα γίνονται στο τηλ. 210 8082673, στα γραφεία του Κ.Π. (Δήλου 10, Κηφισιά) και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet