«ΑΛΛΑΖΩ αλλά ΖΩ»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Κοινωνία

«ΑΛΛΑΖΩ αλλά ΖΩ»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού παρακολουθούν τις πρωινές ώρες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης στην Κηφισιά «ΑΛΛΑΖΩ αλλά ΖΩ». που έχει σκοπό τη βιωματική μάθηση και την κατανόηση των νέων δεδομένων της Κλιματικής Αλλαγής. 

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, μέσω του προγράμματος τα παιδιά, κινούμενα πάνω σε μια διαδρομή γνώσεων και μέσω παιχνιδιού ρόλων, αντιλαμβάνονται βασικές έννοιες του περιβάλλοντος (νερό, έδαφος, χλωρίδα, πανίδα, άνθρωπος) και το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Μέσα από αυτές τις έννοιες μπορούν να μάθουν τι συμβαίνει στο περιβάλλον και πώς επηρεάζεται η καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι πυρκαγιές ή οι πλημμύρες, η σημασία των μελισσών για τη διατροφή μας, ο ρόλος του αστικού και περι-αστικού πρασίνου κ.λπ.

Για παράδειγμα, κάποια παιδιά απαρτίζουν την ομάδα του νερού, άλλα θα σχηματίζουν την ομάδα της φωτιάς, την ομάδα της χλωρίδας, της πανίδας, του εδάφους κ.λπ. Μέσω του παιχνιδιού εκμαιεύεται η αντίδραση των παιδιών όταν εμφανίζεται η φωτιά σε έναν υπαίθριο χώρο: Τι θα κάνει το νερό; Τι θα κάνουν τα έντομα, τα πουλιά, τι θα κάνουν τα φυτά;

Εκπαιδευτές του προγράμματος είναι ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος, γεωπόνος ΓΠΑ, η Αφροδίτη Ρήγα, γεωπόνος ΓΠΑ και γεωπόνοι, απόφοιτοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet