«Αλλοτινές Πατρίδες»: Ο Θ. Κοντάρας ταξίδεψε το ακροατήριο στα «Αλάτσατα της Ερυθραίας»
Κοινωνία

«Αλλοτινές Πατρίδες»: Ο Θ. Κοντάρας ταξίδεψε το ακροατήριο στα «Αλάτσατα της Ερυθραίας»

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο «Τα Αλάτσατα της Ερυθραίας» με προβολή διαφανειών του φιλόλογου Θοδωρή Κοντάρα την οποία διοργάνωσε η Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες», στο πλαίσιο των «Αλλοτινών Πατρίδων 2022».

Με την αστείρευτη φλόγα της γλώσσας του ο Θοδωρής Κοντάρας ταξίδεψε το ακροατήριο στα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας του χθες και του σήμερα. Στα σπίτια που άφησαν βιαστικά οι παππούδες των Μικρασιατών, στις εκκλησίες και στις παραδοσιακές γειτονιές.

Μετά το τέλος της ομιλίας η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» για την προσφορά της. Την πλακέτα παρέλαβε η πρόεδρος της Αδελφότητας Στέλλα Βογιατζή.

Για το έργο του και την προσφορά του στη διάσωση και διάδοση του μικρασιατικού πολιτισμού τιμητική πλακέτα έλαβε και ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης (Περιβάλλοντος) και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet