Αναστηλώνεται και διασώζεται η οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά
Κοινωνία

Αναστηλώνεται και διασώζεται η οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά

Ο Δήμος Κηφισιάς, ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και η τοπική κοινωνία εκφράζουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους διότι η ιστορική οικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, επί της οδού Τατοΐου, από όπου ξεκίνησε το 1904 ο ήρωας για τον Μακεδονικό Αγώνα, περιήλθε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά, Ναταλίας Ιωαννίδου, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο.

«Η κοινή λαχτάρα και το όραμα όσων σκεφτόμαστε εθνικά, δείχνει επιτέλους να παίρνει “σάρκα και οστά”. Το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο του Δήμου μας ήδη αναστηλώνεται και πλέον διασώζεται με ταχύρρυθμες εργασίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, μέσω της οποίας εκφράζονται συγχαρητήρια και ευχαριστίες:

  • Στην κ. Ιωαννίδου, «για την ύψιστη προσφορά στο Έθνος, δωρεάς της οικίας».
  • Στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μεταξύ άλλων και για την Τεχνική Έκθεση που τώρα υλοποιείται.
  • Στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, στρατηγό ε.α. επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, «για την εργώδη και συστηματική προσπάθειά του που στέφθηκε με επιτυχία».
  • Στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Δράμας «Κύκλωψ» για την ευγενική χορηγία του έργου.

Πλήθος φορείς, προσωπικότητες και απλοί πολίτες συνέβαλαν διαχρονικά στην ευαισθητοποίηση για τη διάσωση του μεγάλου μνημείου, όπως τονίζει ο Δήμος, αναφέροντας ενδεικτικά το Σωματείο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ – Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά» και τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς «Ο ΕΥΖΩΝ».

Επίσης, δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμοδίου κρατικού φορέα για οποιαδήποτε συνδρομή, τώρα ή στο μέλλον, ως προς τον στόχο της ανάδειξης και αξιοποίησης του μνημείου. Στον κατάλληλο χρόνο, δε, θα υποβάλει αρμοδίως σχετικές προτάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet