Αποχή από τα μαθήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Αποχή από τα μαθήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας

Με αποχή από τα μαθήμα ξεκίνησε η εβδομάδα για το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να πιέσουν τη δημοτική αρχή να επισπεύσει της διαδικασίες για την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στο σχολικό κτήριο τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά  και να τους διαβεβαιώσει για τη γενικότερη στατική του ασφάλεια.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, σε ραδιοφωνική εκπομπή, εκπρόσωπος του Συλλόγου και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στον “αέρα””, με τον δεύτερο να διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση μελέτης στατικής επάρκειας από τον Πολεοδομία, θέμα το οποίο “κυνηγά καθημερινά ο Δήμος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κάλεσε τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Οι τελευταίοι πάντως έχουν προαναγγείλει δυναμική παρουσία στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 4/11/2015.

Το ιστορικό

Στο ίδιο ιστολόγιο αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης του σχολείου απο τον περσινό Φεβρουάριο.

Οι φθορές στο σχολείο (φωτό1)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται πλέον το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ερυθραίας, αφού τα προβλήματα μετά και την κατάρρευση μέρους οροφής τον περασμένο Φεβρουάριο συνεχίζονται, με τους γονείς να αισθάνονται καθημερινά ανασφαλείς για την τύχη των παιδιών τους. Οκτώ μήνες μετά, τριακόσιοι και πλέον μαθητές ζουν με την αγωνία και την ανησυχία της εμφάνισης νέου προβλήματος, σε ένα κτίριο το οποίο χρήζει άμεσης ανακαίνισης και αποκατάστασης των όποιων κακοτεχνιών.

Οι φθορές στο σχολείο (φωτό2)

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015 αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής αίθουσας διδασκαλίας του 1ου ορόφου του παλαιού κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος, αποτελούμενο από σοβάδες, κομμάτια σκυροδέματος και τούβλα. Το περιστατικό έλαβε χώρα εντός του σχολικού ωραρίου, με τα παιδιά ως εκ θαύματος να έχουν φύγει από την αίθουσα λίγο νωρίτερα.

Πίεση από τον Σύλλογο Γονέων και η απάντηση του Δήμου

Με την πίεση του Συλλόγου μας, ο δήμαρχος έκλεισε το σχολείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την εκτίμηση της κατάστασης συνολικά.

Στις Γενικές Συνελεύσεις που μεσολάβησαν, ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου διαβεβαίωναν ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό όλες οι ενέργειες για τον έλεγχο και την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του σχολείου, καθώς και ότι ο Δήμος θα προμηθευτεί άμεσα τρεις λυόμενες αίθουσες προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του αποκλεισμένου τμήματος του σχολείου.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος σταθερότητας των σοβάδων της οροφής και θερμογραφική έκθεση από την εταιρεία Ανδρέου, παραγγελία του Δήμου (8-12 Μαρτίου) και ακολούθησε στις 21 Απριλίου η έκθεση της πολεοδομίας Βορείου Τομέα, που επιβεβαίωναν και οι δύο την ανάγκη πραγματοποίησης ελέγχου στατικής επάρκειας, όπως επί σειρά ετών ζητά με αιτήματά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Η μελέτη αυτή τελικά ανατέθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου και τα ευρήματά της (όπως ανακοινώθηκαν από τον μελετητή μηχανικό σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 22/10/2015) κάθε άλλο παρά καθησύχασαν τους γονείς.

Σε λυόμενες αίθουσες οι μαθητές

Λυόμενες αίθουσες

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς, στο σχολείο στήθηκαν λυόμενες αίθουσες και η διεύθυνση του σχολείου, μαζί με τον Σύλλογό μας, έκαναν αγώνα δρόμου για να τις μετατρέψουν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Αγανάκτηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους γονείς

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015, στον χώρο του σχολείου και για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα 9 μέρες, συγκεντρώθηκαν δεκάδες γονείς με την ελπίδα να μάθουν επιτέλους την επίσημη θέση του Δήμου στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η σχολική κοινότητα, την ενδεχόμενη μεταστέγαση του σχολείου.

Η αγανάκτηση και η ανησυχία των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους είναι τεράστια, θεωρώντας ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο κατανόησης υπομονής και καλής πίστης, καθώς έχει διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου και επικρατεί μια συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και αοριστία για το μέλλον, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ωσότου λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις από τους ιθύνοντες του Δήμου Κηφισιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς,

Τη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στην τρίτη κατά σειρά έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία:

Οι γονείς να πάρουμε την ασφάλεια των παιδιών μας στα χέρια μας.

Δεδομένου ότι:

  • Επικρατεί μια συνεχιζόμενη αοριστία σχετικά με το πόρισμα της μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού συγκροτήματος, με σαφείς ενδείξεις, διά στόματος του υπεύθυνου μελετητή μηχανικού, για ανεπάρκειες στη σεισμική συμπεριφορά και των δύο κτιρίων που στεγάζουν το σχολείο.
  • Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη διαβεβαίωση για την ασφάλεια του κτιρίου.

Προτείνουμε να μην φέρνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο.

  • ΑΠΟΧΗ από τα μαθήματα από τη Δευτέρα 2/11/2015 και μέχρι την οριστική λύση του κτιριακού ζητήματος.
  • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ τη Δευτέρα 2/11/15 στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο από αντιπροσωπεία γονέων – μελών του Συλλόγου (μέλη του Δ.Σ. και όσοι άλλοι μπορούν να έρθουν).
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Τετάρτης 4/11/2015 με δυναμική παρουσία γονέων.

Μόνο με μαζική συμμετοχή γονέων θα ακουστούν τα αιτήματά μας.

Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet