Από καλώδιο της ΔΕΗ η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο ρέμα του Κοκκιναρά στην Κηφισιά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Από καλώδιο της ΔΕΗ η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο ρέμα του Κοκκιναρά στην Κηφισιά

Σε ανάφλεξη καλωδίου της ΔΕΗ οφείλεται σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο αντλιοστάσιο της Πολιτείας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Κηφισιιάς.

Η φωτιά πέρασε στο ρέμα Κοκκιναρά, αλλά δεν επεκτάθηκε λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων πυρόσβεσης και της αποψίλωσης που έχει γίνει στην περιοχή, προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επτά πυροσβέστες,  τέσσερις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς  και ένα όχημα της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών.

Σε 24ωρη επιφυλακή είναι η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς

Εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιούν πεζές περιπολίες σε δασικές περιοχές, όπως μας πληροφορεί ο Δήμος. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών και το γέμισμα των δεξαμενών εντός των δασικών εκτάσεων, ενώ στενή είναι η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει αναρτηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών με τη κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, έχει καθαρίσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά οικόπεδα. Επαναλαμβάνει, δε, την έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την ανάγκη καθαρισμού τους, θυμίζοντας ότι από τον νόμο προβλέπεται επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet