Απ. Κασιούρας: Γιατί πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά μας
Κοινωνία

Απ. Κασιούρας: Γιατί πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά μας

Να εμβολιάζουν τα παιδιά τους συνιστά στους πολίτες ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, ιατρός Απόστολος Κασιούρας, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασιούρας επισημαίνει τα εξής:

Γιατί πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά μας

Από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από 2,5 εκατομμύρια παιδιά σώζονται και προφυλάσσονται από σοβαρές ασθένειες. Την ίδια στιγμή πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν από νοσήματα που αντιμετωπίζονται με εμβολιασμό, ενώ πάνω από 20 εκατομμύρια βρέφη δεν εμβολιάζονται, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τον οργανισμό τους.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τις ασθένειες που προλαμβάνονται με τους εμβολιασμούς και δεν γνωρίζουν πόσο σοβαρές είναι αυτές, καθότι μπορούν να οδηγήσουν είτε σε μόνιμη αναπηρία (π.χ. πολυομυελίτιδα) ή σε θάνατο.

Παρότι τα νοσήματα που καλύπτονται με τον εμβολιασμό έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα μας (αυτό οφείλεται βεβαίως στους εμβολιασμούς που γίνονται), θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα νοσήματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποιες άλλες χώρες. Αν ο πληθυσμός δεν είναι καλυμμένος από τους εμβολιασμούς, αυτά τότε πολύ γρήγορα θα εξαπλωθούν με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των πασχόντων.

Η επιδημία της ιλαράς που εμφανίστηκε στη χώρα μας οφείλεται στην ομάδα των Ρομά, η οποία παραμένει ανεμβολίαστη, καθώς επίσης και σε ομάδα ενηλίκων οι οποίοι είτε δεν είχαν εμβολιαστεί είτε είχαν λάβει μόνο τη μία δόση εμβολίου.

Οι συνήθεις επιπλοκές από τους εμβολιασμούς είναι πιθανός ήπιος πυρετός, και πιθανός πόνος ή πρήξιμο στο σημείο εμβολιασμού. Αυτές οι παρενέργειες διαρκούν μόνο λίγες ημέρες. Αν ένα μη εμβολιασμένο παιδί νοσήσει από την πραγματική ασθένεια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σοβαρό ή ακόμη και θανατηφόρο.

Οι γονείς είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την υγεία τω παιδιών τους και επομένως για την πρόληψη των ασθενειών που τα απειλούν, η οποία πραγματοποιείται μέσω των εμβολίων.

Συνιστάται στους γονείς να μην στηρίζονται σε μη έγκυρες διαδόσεις σε ότι αφορά την επικινδυνότητα των εμβολίων και να μην ενημερώνονται από διάφορους ιστότοπους του διαδικτύου, αλλά να απευθύνονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των οικογενειακών τους παιδιάτρων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet