Βραδιά μικρασιατικών χωρών και γεύσεων στη Νέα Ερυθραία
Κοινωνία

Βραδιά μικρασιατικών χωρών και γεύσεων στη Νέα Ερυθραία

Μία μοναδική βραδιά, γεμάτη χορούς, γεύσεις και αρώματα της Μικράς Ασίας, μία βραδιά βαθιάς συγκίνησης που ξύπνησε τις μνήμες στην προσφυγική Νέα Ερυθραία, επιφύλασσε για το κοινό η εκδήλωση της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2022 που διοργάνωσε το ΚΕΜΜΕ στο πλαίσιο των «Αλλοτινών Πατρίδων».

Στην εκδήλωση το κοινό παρακολούθησε ξεχωριστά μουσικοχορευτικά δρώμενα, δοκίμασε μικρασιατικά παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν κυρίες της Νέας Ερυθραίας, ενώ προσφέρθηκε το βιβλίο «Οι συντα’ες τση πατρίδας» του Θοδωρή Κοντάρα, στην εκδήλωση που ανέδειξε την ανεξάντλητη και πανάρχαια κληρονομιά της μικρασιατικής παράδοσης.

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού Σταύρος Ζαπάντης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και βραβεία στις εθελόντριες μαγείρισσες της Νέας Ερυθραίας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, που ανέδειξε την ανεξάντλητη και πανάρχαια κληρονομιά της μικρασιατικής παράδοσης και σημάδεψε την πορεία της Νέας Ερυθραίας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Οι πολίτες κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας παρακολουθώντας με μεγάλη συγκίνηση του μικρασιατικούς χορούς, που ήταν αφιερωμένοι  στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας. Απόλαυσαν τον «Χορευτικό Όμιλο Ν. Ερυθραίας ΧΟΝΕ», τη «Χορευτική ομάδα του Συλλόγου Περαμίων-Κυζικηνών», το «Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας» και τη «Χορευτική ομάδα του Πολιτ/κού και Πνευ/κού Ομίλου Ν. Παλατίων».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης (Νέας Ερυθραίας), Μανώλης Κουρμαδιάς (Πολεοδομίας) και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet