Γίνε παράδειγμα – Κόψε το κάπνισμα
Κοινωνία

Γίνε παράδειγμα – Κόψε το κάπνισμα

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει ένα ομαδικό πρόγραμμα με τίτλο «Γίνε παράδειγμα – Κόψε το κάπνισμα» για γονείς παιδιών και εφήβων που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα που έχει πολλαπλούς στόχους καθώς συνδυάζει την πρόληψη αλλά και την διακοπή του καπνίσματος. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αίτια του εφηβικού καπνίσματος, τους τρόπους με του οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καπνίσματος των παιδιών τους και να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας και τεχνικές αντιμετώπισης του καπνίσματος των παιδιών τους. Το δεύτερο στάδιο του προγράμματος μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες γονείς στην απόφασή τους να διακόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Η ομάδα έχει διάρκεια 10 συναντήσεων. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική συνάντηση με το κάθε μέλος και τη συντονίστρια της ομάδας προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και εκείνος/η να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 14 άτομα και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γι΄ αυτό οι συμμετοχές πρέπει να δηλωθούν άμεσα. Η συμμετοχή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Τα προγράμματα θα διεξάγονται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Πάρου 2 και Χρήστου Λαδά στην Κηφισιά, ενώ ξεκινούν την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 10:30-12:30. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη την παραπάνω ώρα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:30, ενώ κάθε Δευτέρα-Τετάρτη από τις 8:00 έως τις 20:30, στο τηλέφωνο 210 8082673.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια Σωτηρία Μακαρώνη, ενώ πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet