Γ. Θωμάκος: Ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνει πίσω του τεράστια πολιτιστική κληρονομιά
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνει πίσω του τεράστια πολιτιστική κληρονομιά

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, επίτιμου δημότη του Δήμου από το έτος 2008.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικώς:

«Ο ανεξάντλητος μουσουργός, που σφράγισε με το έργο του τουλάχιστον τρεις γενιές, αφήνει πίσω του μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στους αιώνες των Ελλήνων. Οικουμενικός πολιτιστικός πρεσβευτής της πατρίδος μας ανέδειξε, μέσω του έργου του, τις πανανθρώπινες ελληνικές αρχές και αξίες σε όλο τον κόσμο.

»Ανυποχώρητος ως το τέλος, παρέμεινε πιστός στις δημοκρατικές και πατριωτικές του αρχές. Παράλληλα με το έργο του, η ζωή του σφραγίστηκε από τους αγώνες του για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Μενανδρείων»

Λόγω κήρυξης εθνικού πένθους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ο Δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Μενανδρείων» αναβάλλονται ως εξής:

  1. Η μουσική βραδιά του Γιώργου Χατζηνάσιου θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Σεπτέμβριου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς στις 8:30μ.μ.
  2. Η μουσική βραδιά της Ρίτας Αντωνοπούλου θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Σεπτέμβριου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς στις 8:00μ.μ.
  3. Η μουσική βραδιά της Αναστασίας Νίνου θα διεξαχθεί τη Δευτερά 27 Σεπτέμβριου στην πλατεία Αδαμών επί των οδών Πελοποννήσου, Φυγαλείας και Ρούπελ, στις 8:00μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet