Δήμος Κηφισιάς: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αττική
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αττική

Σε θετική κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τουλάχιστον όσον αφορά στους Δήμους της Αττικής, όπως σημειώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Σε σχετικό σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε δημόσιες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις.

Με το προτεινόμενο άρθρο οι Δήμοι της Αττικής και ο Δήμος Κηφισιάς, οι οποίοι στερούνται γεωργικών εκτάσεων, θα μπορέσουν να προσφέρουν στα ζώα συντροφιάς χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης.

Ο Δήμος Κηφισιάς από το 2014 έχει θέσει στόχο τη δημιουργία καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των αδέσποτων ζώων, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εκάλης και Ζωοφιλίας, Αχιλλέας Κουρέπης, υπογραμμίζει ότι «παρότι ο Δήμος μας επεδίωξε συστηματικά την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αγορά, ωστόσο κανένα οικόπεδο δεν πληρούσε τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται από τον νόμο, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα έργο που θα διευκόλυνε την ροή του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς».

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι ένα απαραίτητο έργο για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την ευζωία τους, καταλήγει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet