Δήμος Κηφισιάς: Ελάτε να σχεδιάσουμε την πόλη μας εντός του ευρωπαϊκού προγράμματος SPARCS στις 27/10 διαδικτυακά
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Ελάτε να σχεδιάσουμε την πόλη μας εντός του ευρωπαϊκού προγράμματος SPARCS στις 27/10 διαδικτυακά

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς και υπεύθυνος του προγράμματος SPARCS, Σταύρος Ζαπάντης, υπενθυμίζει ότι η Κηφισιά, μαζί με άλλες έξι πόλεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επιλεχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) να μετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCS.

Το SPARCS, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι ένα πενταετές πρόγραμμα όπου αυτές οι επτά πόλεις θα σχεδιάσουν και θα πραγματοποιήσουν δράσεις στους τομείς που εστιάζει το πρόγραμμα και οι οποίοι είναι:

  1. Mobility – Κινητικότητα/Κυκλοφοριακό/Μεταφορές/Ηλεκτροκίνηση.
  2. Smart City/Digital City – Έξυπνη Πόλη/ Ψηφιακή Πόλη.
  3. Environmental Protection/Προστασία του Περιβάλλοντος.
  4. Energy Saving – Εξοικονόμηση Ενέργειας/Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων.
  5. Citizen Engagement – Ευαισθητοποίηση Πολιτών και Κοινωνίας.
  6. Green Energy (ΑΠΕ, waste, etc) – Πράσινη Ενέργεια.
  7. Urban Transformation & Planning – Αστικός Σχεδιασμός και Ανάπλαση.

Συνεχίζοντας, κ. Ζαπάντης αναφέρει ότι τα αποτελέσματα, οι προτάσεις και οι δράσεις των επτά πόλεων του προγράμματος SPARCS θα υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σχεδιασμό της Ευρώπης στους ανωτέρω τομείς.

Ο Δήμος Κηφισιάς προσκαλεί τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στο όραμα της πόλης και στα πρώτα βήματα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος SPARCS – HORIZON 2020, προκειμένου «να βρούμε λύσεις και να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, να συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή συζήτηση για το πρόγραμμα, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 17:00, δηλώνοντας την συμμετοχή τους στο email: [email protected] έως τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ή επικοινωνώντας τις προτάσεις-ιδέες τους στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 213 2007275 και στο προαναφερθέν email.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet