Δήμος Κηφισιάς: Η υγειονομική κατάσταση στην πόλη δεν είναι ανησυχητική
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Η υγειονομική κατάσταση στην πόλη δεν είναι ανησυχητική

Ο Δήμος Κηφισιάς, με αφορμή και τα τελευταία δημοσιεύματα που τον φέρουν να βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, διευκρινίζει ότι «ουδέποτε από το καλοκαίρι έως σήμερα η υγειονομική κατάστασή του λόγω Covid-19 ήταν ανησυχητική».

Αντιθέτως, όπως προσθέτει, «εξαιτίας πλήθους μέτρων που ελήφθησαν τόσο κεντρικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο από τον Δήμο μας και φυσικά λόγω της ατομικής υπευθυνότητας που επεκράτησε, τα κρούσματα τον τελευταίο μήνα έχουν μειωθεί κατά πολύ, αποτελώντας πλέον ελάχιστο ποσοστό επί του συνόλου της Αττικής».

Η λειτουργία πολλών διαγνωστικών κέντρων στην περιοχή, όπως διευκρινίζει ο Δήμος, στα οποία διενεργούνται πάρα πολλά τεστ και η επιστροφή πολλών κατοίκων και ειδικά νέων από νησιά των Κυκλάδων ήταν οι αιτίες καταγραφής κρουσμάτων.

Προσθέτει δε, ότι από τα περίπου 900 περίπου τεστ που έως σήμερα προσέφερε ο Δήμος στους εργαζόμενους είναι όλα αρνητικά, ενώ η όλη διαδικασία συνεχίζεται.

Στη συνέχεια ο Δήμος αναφέρεται στα τοπική μέτρα που έχουν ληφθεί και είναι:

  • Αναβολή για 14 ημέρες έναρξης λειτουργίας παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Ενίσχυση με τριπλάσιο έως τετραπλάσιο προσωπικό της καθαριότητας στα σχολεία.
  • Απολυμάνσεις σε όλους τους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο σχολικό λεωφορείο, σε όλα τα σχολεία, παγκάκια – στάσεις λεωφορείων -πλατείες – πάρκα, πολυσύχναστα στέκια.
  • Συνεχείς -και νυχτερινοί και μεταμεσονύκτιοι- έλεγχοι και συστάσεις για αποστάσεις και μέτρα, από Δημοτική Αστυνομία, Πολιτική Προστασία Δήμου και ιδιωτική εταιρία ασφάλειας.
  • Λειτουργία Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου, υψηλού επιπέδου, που γνωμοδοτεί για την αντιμετώπιση όλων των νοσημάτων ειδικά σε μαζικούς και ευπαθείς χώρους. 

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς ζητά:

  1. Από τους νέους να προστατεύσουν τους γονείς τους, τηρώντας τα μέτρα.
  2. Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς όταν πλησιάζουμε άλλους.
  3. Χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές.
  4. Χρήση από τους πολίτες των ηλεκτρονικών εφαρμογών εξυπηρέτησης.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς ζητά από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑ.ΣΥ τη λήψη επιπλέον μέτρων ελέγχου του αριθμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet