Δήμος Κηφισιάς: Θερμή ανταπόκριση των πολιτών στη δράση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Θερμή ανταπόκριση των πολιτών στη δράση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας επέδειξαν εκατοντάδες πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και συμμετείχαν μαζικά στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε για την Ουκρανία».  Ιδιαίτερα συγκινητικά και τα μηνύματα που άφηναν πάνω στα πακέτα προσφοράς όπως το «Μείνετε δυνατοί» και «Η βοήθεια είναι από την Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή συλλόγων και φορέων του Δήμου, αλλά και εταιρειών που εδρεύουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος από το πρωί της Τρίτης 8/3 βρέθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθελοντές και πολίτες. Ειδικότερα, δήλωσε: «Μια αλυσίδα αλληλεγγύης για τον Ουκρανικό λαό στήθηκε γρήγορα και οργανωμένα με πρωτοβουλία του “Όλοι Μαζί Μπορούμε” και τη συνεργασία της  Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και 10 Δήμων της Αττικής ανάμεσα τους και ο Δήμος μας. Τους ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε επίσης τους πολίτες, τους φορείς και τους εθελοντές για την ανθρωπιά, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά τους.  Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη στήριξη  γυναικών και παιδιών από εμπόλεμες ζώνες που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς. Διερευνούμε μαζί με την Πρεσβεία της Ουκρανίας, ΜΚΟ και χορηγούς τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων του πολέμου στο Ζάννειο Ίδρυμα».

Πέντε φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής γέμισαν με φαρμακευτικό υλικό, παιδικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα προκειμένου να φτάσουν στις εμπόλεμες περιοχές που τα έχουν ανάγκη.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στη φιλόξενη αίθουσα του Γ’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς δεκάδες εθελοντές αλλά και υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς και της Περιφέρειας Αττικής, υπό την επίβλεψη της Προέδρου της Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνας Καραλή, κατηγοριοποιούσαν τα είδη που συγκεντρώνονταν ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία διαχείρισης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet