Δήμος Κηφισιάς: Μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και τα αδέσποτα, ενόψει κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και τα αδέσποτα, ενόψει κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων του Δήμου Κηφισιάς ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» λαμβάνονται μέτρα τόσο για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όσο και για τα αδέσποτα της πόλης.

Ειδικότερα, τα Κέντρα Αγάπης και Φιλίας (ΚΑΠΗ) του Δήμου Κηφισιάς, εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων, ενημερώνουν τα μέλη τους ότι σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2007100. Ομάδα Εθελοντών είναι έτοιμη να συνδράμει το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και να παρέχει βοήθεια εάν χρειαστεί στους ευπαθείς συμπολίτες μας μέσω της λίστας ευπαθών ομάδων που έχει δημιουργήσει η υπηρεσία.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κηφισιάς ακολούθησαν όλες τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Φτώχειας σχετικά με τους άστεγους και τους πολίτες που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης.

Μέριμνα για τα αδέσποτα

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς έχει ήδη μεριμνήσει – προμηθεύσει τους εθελοντές και τους υπεύθυνους των προσωρινών δομών του Δήμου με ικανή ποσότητα τροφών για τα αδέσποτα ζώα.

Ακόμη, σε ετοιμότητα βρίσκονται η Επιτροπή Ζωοφιλίας Δήμου Κηφισιάς και το συνεργαζόμενο Κτηνιατρείο προκειμένου να παρέμβουν εάν προκύψει περιστατικό για αδέσποτο ζώο που χρήζει βοήθειας.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να μεριμνήσουν για την προστασία των αδέσποτων ζώων που μπορεί τυχαία να βρεθούν στον χώρο τους, παρέχοντάς τους τροφή και νερό τις ημέρες που θα διαρκέσει η κακοκαιρία.

Αναβολή διακοπής ρεύματος

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προς τον Δήμο Κηφισιάς, οι προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών για την Κυριακή 5/2 στη Νέα Ερυθραία αναβάλλονται λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet